Fil Mezarlığı - Işık Kitabevi
Logo
Türler » Edebiyat » Şiir » Fil Mezarlığı

Fil Mezarlığı


 

50.00 TL


Stok Durumu

Mevcut
Stokta mevcut, ortalama 3 günde kargoya verilir.


 
Kolektif / Sözcükler Yayınları
Tür: Şiir

İsimsiz, Fil Mezarlığı’nda zamanın, coğrafyanın farklı noktalarından seçtiği kişileri, olayları, durumları bir araya getirip tarih sahnesinde olanı yepyeni bir kavrayışla yorumlayarak şiirine özgü yeni bir zaman ve mekân kavramı kuruyor. Bu eşsiz deneyimde insanlığın kültür yolculuğundaki köklü serüvenine, yüzey ve derindeki olgulara, tene ve dile temas eden her zerreyi damıtıyor.

Sözcüklerinin soluğuyla, dize bağlantılarıyla oluşturduğu müzikte içeriğin sarsılmaz iradesini duyumsatıyor bize. Akıcı, yumuşacık, uçarı; aynı zamanda kunt, durduran ve anlamda sabit tutarken okura değişmesi için fırsat veren geniş gölgeli alan oluşturuyor. Biçimi, atmosferin yapısı, ses düzeni şiirinin vurgusuyla değişiyor. Yönelimiyle birbirine bağlanan şiirlerinde dahi biz okurlara yenilik duygusunu yaşatmasının nedeni bu olsa gerek.

Dünyanın anlam birikimini, sözle oluşan estetik yasaları, ses ve sessizliğin tınılarını İsimsiz’in engin görüşüyle çözmek; şiirde derinleşmek isteyenler için büyük armağan Fil Mezarlığı.

Fadime Uslu

 
karton, 96 sayfa, 2020
ISBN: 9786054209583 
 
 
 
 
     
     

Yeni Eklenenler

  • Çikolata Çikolata - Daha Fazla Çikolata!
    Elie Tarrab
    İnkılâp Kitabevi

    HEP DAHA FAZLA ÇİKOLATA İSTEDİĞİNİZİ BİLİYORUZ!

    Bir Başka Dünyanın Çocukları Köpekler - Köpek Sahiplenmek ve Bakımı
    Banu Aydın
    İnkılâp Kitabevi

    Şüphesiz “hayvan” deyince aynı şeyi anlamıyoruz.