Ortopedi Asistan Kılavuzu Uzmanlık Eğitimi Nasıl Verimli Geçirilir - Işık Kitabevi
Logo

  • Trainspotting
    Irvine Welsh
    Siren Yayınları

    "Irvine Welsh, Britanya'nın en iyi yazarlarından biri."
    -Nick Hornby-

    "Bugü... 

Türler » Akademik » Tıp Bilimleri » Ortopedi Asistan Kılavuzu Uzmanlık Eğitimi Nasıl Verimli Geçirilir

Ortopedi Asistan Kılavuzu Uzmanlık Eğitimi Nasıl Verimli Geçirilir


 

880.00 TL


Stok Durumu

Mevcut
Stokta mevcut, ortalama 3 günde kargoya verilir.


 
Yalım Ateş, Erbil Aydın, Önder Ersan / Hipokrat Kitabevi
Tür: Tıp Bilimleri

Değerli asistan meslektaşlarım,

 

Ortopedi ve travmatoloji uzmanlık eğitimi, diğer cerrahi dallarında olduğu gibi teorik yükü ve pratik ağırlıklı uygulamaları ile yeni bitirdiğiniz tıp fakültesi eğitimine göre farklılıklar göstermektedir. Biliyorum ki bedensel olarak yorucu bir günün sonunda, teorik bilgiyi pekiştirmek için kalın referans kitaplar ile internetteki sayfalar arasında savrularak doğru bilgiye ulaşmaya çalışmaktasınız. Bu yoğun ve yorucu sürecin ilk zamanlarını verimli geçirmek için güncel bir Türkçe kılavuz kitap eksikliğini fark ettik.

 

Bu kitabı, asistanlığın ilk yıllarında ortopediye giriş kitabı olarak, yeni başlayan asistanlara ve bu konuya ilgi duyabilecek Tıp fakültesi öğrencilerine ilk kaynak olabilmesi için tasarladık. Olabildiğince kısa olmakla birlikte ortopedi ve travmatolojiyle tanışmanızı sağlayacağını düşünmekteyim. Kitabımız içerik bakımından da ilk yıllarda sıkça karşılaşılan konu ve sorunları içermektedir.

 

Bu eser genel olarak, 1960’lardan bu yana ortopedi ve travmatoloji uzmanlık eğitimi veren, Dışkapı Eğitim Hastanesi’nin tecrübesiyle hazırlanmıştır. Asistanların ihtiyacı olan bilgilerden uzaklaşıp, akademik ayrıntılarda boğulmaması için kıdemli cerrahlar ve genç arkadaşlarımızın ortak çalışması ile daha sade ve çekirdek bilgiler içeren bölümlerden oluşmaktadır.

 

Yaptığımız girişimin sonucunu çok kısa zamanda görebildiğimiz, mesleki tatmini en yüksek bölümlerden olan ortopedi ve travmatolojinin uzmanlık eğitimine başlarken; bu kitabın size ilk adımları atmanızda yön göstermesini umuyor, başarılar diliyorum.

 

 

Doç. Dr. Yalım Ateş

 
1. Hamur, karton, 430 sayfa, 2020
ISBN: 9786057874726 
 
 
 
 
     
     

Yeni Eklenenler

  • La Fontaine Masalları
    La Fontaine
    İnkılâp Kitabevi

    Jean de La Fontaine (1621), Fransız edebiyatının en önemli temsilciler...