Eğitimin Pin Kodu - Işık Kitabevi
Logo

  • Oynuyorum Öğreniyorum 2
    Meral Alpay
    YA-PA

    Gelişmenin ve öğrenmenin en hızlı olduğu dönemlerden biri de 0-6 yaş dönemidir. Ge... 

Türler » Akademik » Eğitim » Eğitimin Pin Kodu

Eğitimin Pin Kodu


 

220.00 TL


Stok Durumu

Mevcut
Stokta mevcut, ortalama 3 günde kargoya verilir.


 
Necati Cemaloğlu / Pegem Akademi Yayınları
Tür: Eğitim

Birkaç yıl önce Ankara’da, Kızılay’dan 220 numaralı halk otobüsüne binip Gazi Üniversitesi’ne gidiyordum. Otobüs tenhaydı. Arkamdaki koltukta oturan genç karı-koca sohbet ediyordu. Adam, kadına; “Sevgilim, aşkım, bebeğim,” dedi. Kadın, kocasına “Cıvık cıvık konuşma,” cevabını verdi. Adam; “Niye cıvık cıvık konuşayım, görmüyor musun sana güzel güzel sözler söylüyorum,” dedi. Kadın; “Sen adam olsan evleneli 5 yıl oldu bir bilezik alıp koluma takamadın,” diyerek tepki gösterdi. O gün doktora dersim vardı. Öğrencilere bu karı-koca anlaşabilir mi? diye sordum.

Öğrenciler “Hayır anlaşamaz,” dediler. Nedenini sorduğumda ise cevap veremediler. Bu karı-kocanın sorunu, birbirlerinin PİN kodunu bilmiyor olmalarıydı. Adamın PİN kodu “onaylayıcı ve güzel sözler”, kadının PİN kodu ise “hediye” idi. Garry Chapman Beş Sevgi Dili kitabında bu konuyu ele almıştı. 5 sevgi dili aslında PİN kodunun şifrelerini oluşturuyordu. Bireylerle etkili iletişim kurmanın yolu, birbirinin PİN kodunu bilmekle ve yeri zamanı gelince doğru numaraları girmekle mümkün hale gelir. PİN kodu yanlış girilirse PUK kodu, o da yanlış girilirse süreç olumsuz bir yöne doğru evrilmeye başlar.

Her mesleğin inceliğinde, her ilişkinin özünde olduğu gibi eğitimin de PİN kodu vardır. Bu kitabın adının kısa hikayesini, bu örnek olay oluşturmaktadır.

 
2. Hamur, karton, 2020
ISBN: 9786052415009 
 
 
 
 
     
     

Yeni Eklenenler

  • Çikolata Çikolata - Daha Fazla Çikolata!
    Elie Tarrab
    İnkılâp Kitabevi

    HEP DAHA FAZLA ÇİKOLATA İSTEDİĞİNİZİ BİLİYORUZ!

    Bir Başka Dünyanın Çocukları Köpekler - Köpek Sahiplenmek ve Bakımı
    Banu Aydın
    İnkılâp Kitabevi

    Şüphesiz “hayvan” deyince aynı şeyi anlamıyoruz.