Core Gelişimi - Işık Kitabevi
Logo
Türler » Akademik » Tıp Bilimleri » Core Gelişimi

Core Gelişimi


 

580.00 TL


Stok Durumu

Mevcut
Stokta mevcut, ortalama 3 günde kargoya verilir.


 
Jeffrey M. Willardson / İstanbul Tıp Kitabevi
Tür: Tıp Bilimleri

Core Gelişimi; okuyuculara egzersiz uygulamalarında sistematik bir bakış açısı kazandırmayı amaçlamaktadır. Bu doğrultuda, iki bölüme ayrılmış olan kitap, 16 farklı başlık altında toplanmıştır.

İlk bölüm, Core Anatomisi ve Biyomekaniği,Değerlendirme Süreci, Egzersiz Sırasında Kas Aktiviteleri, Gelişim Egzersizleri ve Drilleri ile Programlanmasını; İkinci bölüm olan Spora Özgü Core Gelişimi ise; farklı spor dalları için egzersiz ve antreman program örneklerini içermektedir.

Core Gelişimi, çeviri bir kitaptır ve National Strength and Conditioning Association (NSCA)’nın ”Spor Performans Serisi” kitaplarından birisidir. Aynı zamanda NSCA’nın Türkçe’ye çevrilmiş ilk kaynak kitap olma özelliğini de taşımaktadır.

Kitabın içerisinde yer alan bazı anatomik terimler ve özellikle dördüncü bölümde tek tek açıklanan core egzersizleri orijinal isimleriyle olduğu gibi bırakılmıştır. Bu durum, egzersizlerin evrensel bir dile sahip olmasıyla beraber Türkçe’de anlamlı karşılığının bulunamamasından ve internet arama motorlarında hareket videolarının daha kolay bulunabileceğinden dolayı tercih edilmiştir. Bununla beraber, kitabın arka bölümünde bir ‘Egzersiz Sözlüğü’ oluşturularak, egzersiz isimlerinin Türkçe’ye uyarlaması da yapılmıştır.

 
1. Hamur, karton, 221 sayfa, 2018
ISBN: 9786059528603 
 
 
 
 
     
     

Yeni Eklenenler

  • La Fontaine Masalları
    La Fontaine
    İnkılâp Kitabevi

    Jean de La Fontaine (1621), Fransız edebiyatının en önemli temsilciler...