Meslek Etiği Ve Öğretmenlik - Işık Kitabevi
Logo
Türler » Akademik » Eğitim » Meslek Etiği Ve Öğretmenlik

Meslek Etiği Ve Öğretmenlik


 

115.00 TL


Stok Durumu

Geç teslimat
Sipariş üzerine getirilmekte, ortalama 15 günde kargoya verilir.


 
Süleyman Karataş, Emel Sünter, Mirpenç Akşit, Ramazan Eryılmaz / Eğitim Yayınevi
Tür: Eğitim

Meslek, Etik ve Meslek Etiği kavramları dünyada özellikle de Türkiye’de üzerinde son zamanlarda en fazla araştırma yapılan kavramlar olarak dikkat çekmektedir. Çok boyutlu ve soyut bir kavram olarak Etik bu kitapta özellikle Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) tarafından Eğitim Fakültelerinde okutulan Öğretmenlik Meslek Etiği ve Ahlak Dersi Öğrencilerine Yönelik Kurgulanmaya çalışılmıştır.

Etik bilincini geliştirmek ve geleceğin öğretmenlerinde etik duyarlılıkları ve bilinci yüksek öğretmenler yetiştirmek hem kamusal hem de sosyal anlamda önemli bir olgu olarak dikkate değerdir.

Öğretmenlik mesleğini icra edecek öğretmenlerin sadece özel alan bilgileri, genel kültür ve Formasyon eğitimlerinin olması yeterli olmayıp artık mesleki etik duyarlılıklarında yüksek olması da zorunluluk arz etmektedir. Öyle ki her eğitim öğretim kademesinde ders olarak okutulmaya başlanmıştır. Bu durumda olumlu bir gelişme olup titizlikle üzerinde durulması gereken bir konu olarak ciddiyetini korumalı ve takibi gereken bir özellik taşımalıdır.

Kitabın bu ilk baskısında ve ilk bölümünde Etik kavramı tanıtılmış ve etik çeşitleri ve etiğin çalışma alanları ile ilgili okuyucuya kısa ama öz bilgiler aktarılmıştır. Yine bu bölümde etik ve kavramına, ilkelerine değinilmiş, değişik mesleklerde etik kavramlarına da bilinçli olarak vurgu yapılmıştır.

 
2. Hamur, karton, 128 sayfa, 2020
ISBN: 9786254431104 
 
 
 
 
     
     

Yeni Eklenenler

  • Çikolata Çikolata - Daha Fazla Çikolata!
    Elie Tarrab
    İnkılâp Kitabevi

    HEP DAHA FAZLA ÇİKOLATA İSTEDİĞİNİZİ BİLİYORUZ!

    Bir Başka Dünyanın Çocukları Köpekler - Köpek Sahiplenmek ve Bakımı
    Banu Aydın
    İnkılâp Kitabevi

    Şüphesiz “hayvan” deyince aynı şeyi anlamıyoruz.