Bürokrasi ve Siyaset - Bürokratik Devletten Etkin Yönetime - Işık Kitabevi
Logo

  • Fütuhat-ı Mekkiyye - 10
    Muhyiddin İbn Arabi
    Litera Yayıncılık

    İbn Arabî´nin şaheseri Fütûhât-ı Mekkiyye, projesinin onuncu kitabı ... 

  • Kardeşler
    John Grisham
    Remzi Kitabevi

    Yarı açık cezaevi Trumble, nispeten zararsız suçlulara ev sahipliği yapmaktadır: uy... 

Türler » Siyaset » Bürokrasi ve Siyaset - Bürokratik Devletten Etkin Yönetime

Bürokrasi ve Siyaset - Bürokratik Devletten Etkin Yönetime


 

250.00 TL


Stok Durumu

Mevcut
Stokta mevcut, ortalama 3 günde kargoya verilir.


 
Bilal Eryılmaz / Umuttepe Yayınları
Tür: Siyaset

Bu çalışma, esas itibariyle iki bölümden oluşmaktadır. Birinci bölümde, bürokrasi ile ilgili, başta Hegel, Marx, Michels, Mill ve Mises olmak üzere çeşitli düşünürlerin görüşleri üzerinde durulmuş ve özellikle Max Weberin analizlerine geniş yer ayrılmıştır. Burada ayrıca, bürokrasi ile siyasi kurumların güç kaynakları ve aralarındaki ilişkilerin teorik çerçevesi verilmeye çalışılmış; bu bağlamda gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerdeki bürokrasi-siyaset ilişkileri genel olarak ele alınmıştır. Ülkemizdeki bürokrasi-siyaset ilişkilerinin inişli çıkışlı seyri ve yapısal sorunları değerlendirilmeye çalışılmakla beraber, eserin hacmini büyüteceği için Türk bürokrasisinin gelişimi ve işleyişi üzerinde ayrıntılı olarak durulmamıştır.
İkinci bölüm, bürokrasinin yeniden yapılanması ve denetimine ilişkin sorunlara ve tartışmalara ayrılmıştır. Yeniden yapılanma ve denetim konusunda son zamanlardaki gelişmeler dikkate alınarak, sivil toplum, devletin küçültülmesi, yönetimde açıklık, ademi merkeziyetçilik, piyasa mekanizması ve yeni yönetim anlayışı gibi konulara yer verilmiştir.
Bölümlerdeki başlıklardan anlaşıldığı gibi, eserin genelinde dört temel konu tartışılmaktadır. Birincisi, bürokrasi kavramının anlamı ve niteliğidir. İkincisi, bürokrasinin nasıl ortaya çıktığı ve geliştiğidir. Üçüncüsü, modern demokrasilerin bürokrasiye ilişkin karşılaştıkları sorunlardır. Dördüncü ise, bürokrasinin denetimi ve yeniden yapılandırılmasına yönelik yaklaşımlardır.
Eserin hazırlanmasında iki hedef kitle dikkate alınmıştır. Birincisi, başta lisans ve lisans üstü olmak üzere akademik çevreler; ikincisi ise bürokratik örgütlerin ve siyasal sistemin karmaşık yapısına ve ilişkilerine ilgi duyan ve onları anlamaya çalışan her düzeydeki okuyucu kitlesidir.
Prof. Dr. Bilal Eryılmaz

 
2. Hamur, karton, 328 sayfa, 8, 2021
ISBN: 9786057858610 
 
 
 
 
     
     

Yeni Eklenenler

  • La Fontaine Masalları
    La Fontaine
    İnkılâp Kitabevi

    Jean de La Fontaine (1621), Fransız edebiyatının en önemli temsilciler...