Psikolojik Danışmada Gruplar Süreç ve Uygulama - Işık Kitabevi
Logo
Türler » Eğitim » Psikolojik Danışmada Gruplar Süreç ve Uygulama

Psikolojik Danışmada Gruplar Süreç ve Uygulama


 

360.00 TL


Stok Durumu

Mevcut
Stokta mevcut, ortalama 3 günde kargoya verilir.


 
Marianne Schneider Corey, Gerald Corey, Cindy Corey / Nobel Akademik Yayıncılık
Tür: Eğitim

Bu eser, grupla psikolojik danışma konusunda var olan kaynaklardan farklı konuları ele alıyor olması nedeniyle bu alanda çalışacakların sıklıkla yararlanabilecekleri bir kaynak niteliğini taşımaktadır.

Grupla psikolojik danışma süreci insanın gelişimine benzer: bebeklik, çocukluk, ergenlik, yetişkinlik ve yaşlılık gibi. Her döneminde kendine ait gelişim görevleri vardır. O dönemde o görevler başarılı bir şekilde yerine getirilemezse daha sonraki dönemin gelişim görevini yerine getirmede sıkıntı yaşanabilir. Aynı gelişim dönemleri gibi grup sürecinin aşamalarında da yerine getirilmesi gerekenler yerine getirilirse bir sonraki aşamada sorun yaşanmaz.

Başlangıç aşamasında bir grupta temel süreç uyum sağlama ve keşiftir. Geçiş aşamasında kaygı ile baş etme, grupta güven oluşturma, sessizlik, üyelerin pozisyonları, transferans ve karşıt transferans ile baş etme gibi konular üzerinde durulur. Sonlandırma aşaması ise; üyelerin, grupta deneyimlerinin anlamını netleştirdikleri, kazanımlarını pekiştirdikleri, günlük yaşamlarına yansıtmaya karar verdikleri yeni davranışları belirledikleri aşamadır. Birçok insan, hayatında olumsuz veya sağlıksız sonlanmalar yaşamıştır. Grup liderleri üyelere sonlanmalarla nasıl başa çıkacaklarını, grup içi ve grup dışı ilişkilerinde uzlaşmaya nasıl varacaklarını öğretebilirler.

Bu kitapta bu aşamalarda yapılması gerekenler ve liderin görevleri ve daha birçok konu üzerinde durulmuştur

 
2. Hamur, karton, 482 sayfa, 2016
ISBN: 9786053205180 
 
 
 
 
     
     

Yeni Eklenenler

  • Çikolata Çikolata - Daha Fazla Çikolata!
    Elie Tarrab
    İnkılâp Kitabevi

    HEP DAHA FAZLA ÇİKOLATA İSTEDİĞİNİZİ BİLİYORUZ!

    Bir Başka Dünyanın Çocukları Köpekler - Köpek Sahiplenmek ve Bakımı
    Banu Aydın
    İnkılâp Kitabevi

    Şüphesiz “hayvan” deyince aynı şeyi anlamıyoruz.