Ergoterapide Aktiviteler - Işık Kitabevi
Logo
Türler » Akademik » Tıp Bilimleri » Ergoterapide Aktiviteler

Ergoterapide Aktiviteler


 

450.00 TL


Stok Durumu

Mevcut
Stokta mevcut, ortalama 3 günde kargoya verilir.


 
Gonca Bumin / Hipokrat Kitabevi
Tür: Tıp Bilimleri

Ergoterapide anlamlı ve amaçlı aktiviteler ergoterapistlerin fiziksel, bilişsel, duyusal, duygusal ve psikososyal olarak terapötik etkisinden faydalandıkları ergoterapinin temel taşıdır.Özellikle içinde bulunduğumuz COVID 19 pandemi ve sosyal izolasyon döneminde çocuk, genç, yetişkin veya yaşlı her yaş grubundaki birey için anlamlı ve amaçlı aktivitelerin ne kadar önemli olduğunu çok daha iyi anladık. Çünkü aktiviteler hayatımıza anlam katar; sağlığımız ve iyilik halimizin devamı için çok önemlidir.

Ergoterapistler aktiviteleri terapötik olarak çok geniş bir perspektifte müdahalelerinde kullanır. El sanatları, günlük yaşam aktiviteleri, oyun, yemek yapma, hayvan destekli aktiviteler, bahçe aktiviteleri, dans, müzik, teknoloji temelli aktiviteler,spor ve serbest zaman aktiviteleri danışanın ilgi, istek ve ihtiyacına göre ergoterapistler tarafından terapötik aktiviteler olarak kullanılmaktadır. Aktiviteleri terapötik olarak kullanmak ve danışanlarına önermek için ise ergoterapistlerinaktiviteleri detaylı olarak analiz etmeyi,danışanların okupasyonel performansına ve tedavinin gidişatına göreaktiviteleri nasıl derecelendirecekleriniöğrenmesi gerekir. Çünkü ergoterapist yaptırdığı her aktiviteyi rastgele değil, ergoterapi bilimi perspektifine dayalı olarak detaylı analiz ederek uygulamak zorundadır.

Bu kitap ergoterapi öğrencileri için " Ergoterapide Aktiviteler" dersi öğrenme çıktılarına göre hazırlanmış ders kitabıdır. Bu kitapta birinci kısımda ergoterapi öğrencilerinin aktiviteleri detaylı olarak nasıl analiz edecekleri örnek analiz tabloları ile uygulamalı olarak anlatılmış; aktivite analizini ve aktivitelerin derecelendirmesini tüm boyutları ile öğrenmeleri hedeflenmiştir. Aktivite analizinde ise Hacettepe Üniversitesinde Ergoterapi Bölümü öğrencilerimle her sene geleneksel olarak sınıfta yaptığımız kurabiye yapma aktivitesini sizler için örnek olarak seçtim. Ayrıca ergoterapi uygulamaları için bir rehber olan Ergoterapi Uygulama Çerçevesinin 2020 yılında en son yayınlanan 4. uyarlaması ile aktiviteye hazırlık için tedavide kullanılan sıcak-soğuk uygulama yöntemleri anlatılmıştır. İkinci kısımda ise oyun, el sanatları, müzik, kendini terapötik kullanma yöntemi, dans, yemek yapma, farklı terapötik aktivitelerde teknolojinin kullanımı, hayvan destekli aktiviteler, spor, bahçe aktiviteleri ve dışavurumcu sanatsal aktivitelerin terapötik değeri ve etkileri, farklı hastalıklarda nasıl uygulanabileceği ile ilgili terapötik aktiviteler anlatılmıştır.

 
2. Hamur, karton, 320 sayfa, 2021
ISBN: 9786057874917 
 
 
 
 
     
     

Yeni Eklenenler

  • Çikolata Çikolata - Daha Fazla Çikolata!
    Elie Tarrab
    İnkılâp Kitabevi

    HEP DAHA FAZLA ÇİKOLATA İSTEDİĞİNİZİ BİLİYORUZ!

    Bir Başka Dünyanın Çocukları Köpekler - Köpek Sahiplenmek ve Bakımı
    Banu Aydın
    İnkılâp Kitabevi

    Şüphesiz “hayvan” deyince aynı şeyi anlamıyoruz.