Ne Yapmalıcılar Kitabı - Işık Kitabevi
Logo

  • Mantıksal Akıl Yürütme
    Emrullah Erdem
    Pegem Akademi Yayınları

    İnsanlar her durumda doğru kararlar vermeyi arzu ederler. Bu karar verme s&... 

  • Etrüskler - Site Devleti
    Ali Narçın
    Halk Kitabevi

    Fenikelilerin, Eski Yunanlıların, Foçalıların(Ege Bölgesi) ticaret yapmak amacıyla İt... 

Türler » Siyaset » Ne Yapmalıcılar Kitabı

Ne Yapmalıcılar Kitabı


 

200.00 TL


Stok Durumu

Mevcut
Stokta mevcut, ortalama 3 günde kargoya verilir.


 
Kemal Okuyan / Yazılama Yayınevi
Tür: Siyaset

Neredeyse 15 yıl oldu bu kitap basılalı. Leninizmin marksizme kattıkları içerisinde kimileri için en tartışmalı, kimileri için en önemli değer "öncülük teorisi". Okuyan, kitabın 5. baskısı için bazı notlar da düşmüş, "bunlar benim bir okur olarak kitabın yazarıyla kurduğum ilişki olarak görülebilir" diyor.
Kitap, yazıldığı sırada gündemde olan bazı tartışmalara yer verse de, güncelliğini yitirmeyecek önemli kuramsal sorunları ele alıyor. Marx´tan bu yana işçi sınıfının siyasal örgütlenmesine ilişkin geliştirilen tezlerle ve bütün bu süreçte Lenin´in oynadığı rolle ilgilenen Okuyan´ın "İşçi Sınıfını Yalnız mı Bırakmalı?" ile başlayan 17 bölümlük kitabı "Ne Yapmalı´nın Alternatifi Var mı?" ile bitiyor.


On yıllardır marksist kuramcılar arasındaki tartışmalarda kilit roller üstlenmiş olan iradecilik, determinizm, özne-nesne ilişkisi, devrimci durum, merkeziyetçilik gibi kavram ve sorunların özgün ama aynı zamanda ortodoks bir yaklaşımla incelendiği "Ne Yapmalı"cılar Kitabı´nda yeni kimi tartışma başlıklarının da ortaya çıktığını söylemek mümkün.


Yazarın özellikle işçi sınıfı partilerinin örgütsel yapısına ilişkin söyledikleri, zamanında eleştiri konusu yapılmıştı. "Şimdi olsa elbette başka türlü yazardım" diyen Okuyan, temel tezlerinin hepsinin arkasında durduğunu ve çalışmayı bir "katkı" olarak gördüğünü belirtirken 2008´de düştüğü notlarla kimi konulara daha fazla açıklık getirdiğini de söylüyor.

 
2. Hamur, karton, 312 sayfa, 2016
ISBN: 9786055892029 
 
 
 
 
     
     

Yeni Eklenenler

  • La Fontaine Masalları
    La Fontaine
    İnkılâp Kitabevi

    Jean de La Fontaine (1621), Fransız edebiyatının en önemli temsilciler...