Suyun Hafızası - Işık Kitabevi
Logo

  • Varolmak Gelişmek Uzlaşmak
    Üstün Dökmen
    Remzi Kitabevi

    İnsan yarına kalmak, uzun yaşamak; yakınlarının, genlerinin, kültürünün yarın... 

Türler » Edebiyat » Roman » Suyun Hafızası

Suyun Hafızası


 

125.00 TL


Stok Durumu

Mevcut
Stokta mevcut, ortalama 3 günde kargoya verilir.


 
Teresa Viejo / Kyrhos Yayınları
Tür: Roman

Dar ve çamurlu bir hendekti. Çalışma odasında bulunan meşeden yapılmış masasının üzerine dosya yığmaktan başka bir iş görmemiş elleriyle kazdığı bir çukurun içindeydi. Kaçak, birkaç pırnal dalının arasına çömelmişti. Uzakta patlayan bombalardan saklanıyordu.

Kısa menzilden vurulmaktan daha beter; şarapnelden daha beter, patlama sonrası oluşan yıkıcı hava dalgasından daha beter yaralanmış bir adamdı... Öyle bir yaraydı ki düşmanının yumruğu oradan girip kalbini sökebilirdi. Safraya benzer acılıktaki tükürüğüyle onu yalaması da iyi gelmiyordu.

Bu hainin, ne kavgayı kaldıracak bir yeteneği ne de kimseye karşı savaşma isteği vardı; bu nedenle savaşı desteklememiş ve cehennem ağzına dönen Guadalajara Cephesi'ni, hiçbir zaman eskisi gibi olmayacağını adı gibi bilerek geride bırakmıştı.

"Álvaro, aşkım, bu zulmü görmezden gelemeyiz! Tanrı ve insanlık adına vatanını korumalısın. Ben savaşamadığımdan bunu benim için yapmalısın!" dedi karısı ayaklanmadan birkaç gün sonra ve akşamlarını; üniformasına diktiği, kocasını, gelebilecek kurşunlardan koruyacağına inanılan kısa pelerini işlemekle geçirdi. Sonra burjuva apartmanlarında onu geçirirken boynundan sarkan İsa'nın Kutsal Kalbi'ne İspanya için dua etti. Başka birçoğunun yaptığı gibi...

 
2. Hamur, karton, 416 sayfa, 2013
ISBN: 9786051211657 
 
 
 
 
     
     

Yeni Eklenenler

  • Çikolata Çikolata - Daha Fazla Çikolata!
    Elie Tarrab
    İnkılâp Kitabevi

    HEP DAHA FAZLA ÇİKOLATA İSTEDİĞİNİZİ BİLİYORUZ!

    Bir Başka Dünyanın Çocukları Köpekler - Köpek Sahiplenmek ve Bakımı
    Banu Aydın
    İnkılâp Kitabevi

    Şüphesiz “hayvan” deyince aynı şeyi anlamıyoruz.