Yitip Giden İstanbul - Kaybolan Mirasın Peşinde - Işık Kitabevi
Logo

  • Olay Yargıya İntikal Etmiştir
    Belma Akçura
    İmge Kitabevi Yayınları

    Yargı sistemimizin mağduru olmayan, adliyenin kapısından geçmeyen yok gibi... Cumhurbaşkan... 

Türler » Tarih-İnceleme » Yitip Giden İstanbul - Kaybolan Mirasın Peşinde

Yitip Giden İstanbul - Kaybolan Mirasın Peşinde


 

195.00 TL


Stok Durumu

Mevcut
Stokta mevcut, ortalama 3 günde kargoya verilir.


 
Önder Kaya / Kronik Kitap
Tür: Tarih-İnceleme

Dünüyle Bugünüyle Şehr-I Istanbul...

istanbul, tarihî süreci içinde birçok imparatorluğa ev sahipliği yapmış kadim bir yerleşim yeridir. Misafir ettiği birçok milletin yanı sıra içinde barındırdığı gelenekler ve hikâyelerle de asırlara uzanan bir ruhu vardır. Zaman geçtikçe ne yazık ki önce fiziksel olarak hırpalanan İstanbul, günümüzde ruhen de ortadan kaybolmaktadır. Mimarî anlamda eşsiz değerlere ev sahipliği yapan İstanbul'da yakın zaman içinde gerçekleşen yıkımlar, şehrin birçok güzelliğini ortadan kaldırmıştır. Boğaz'dan Tarihi Yarımada'ya, yeraltından yerüstüne varıncaya dek şehrin tarihi dokusu ciddi zararlar görmüştür.

Tarih alanında birçok kitabı olan Önder Kaya, elinizdeki kitapta İstanbul'un nabzını tutuyor. Geçmişle gelecek arasında şehrin geçirdiği değişimi ele alırken, yitip giden geleneklere ve değerlere dikkat çekiyor. İstanbul'un yok olan ya da aslî dokusundan çok şey kaybeden mekânlarına odaklanıyor. İstanbul tutkunları kitabın sayfaları boyunca bir büyük mirasın izini sürerken aynı zamanda hüzünleniyor, gözleri önünde eriyen şehrin acısını hissediyor.

Önder Kaya'nın bu önemli çalışması; İstanbul'un sokak köpeklerini, eşekle taşımacılık yapan İranlılarını, evliya türbelerini, eski ramazanlarını ve gölge oyunlarını, AEK ile kardeş olan kulübünü, sinagogdan lokantaya dönüşen mabedini, Pandeli'yi, İnci Lokantası'nı, Rebul Eczanesi'ni, yangın kulelerini, mezarlıklarını, yalılarını, köşklerini, kaybolan pek çok eserini ve daha nicesini merak eden herkes için akıcı üslubuyla, geçmişi ve şimdisiyle, görseller eşliğinde bir zaman yolculuğu sunuyor.

"Yitip Giden İstanbul: Kaybolan Mirasın Peşinde", hayret duygusuyla hüznü, şaşkınlıkla vicdanı baş başa bırakan çok özel bir İstanbul kitabı...

 
2. Hamur, karton, 384 sayfa, 2020
ISBN: 9786057635457 
 
 
 
 
     
     

Yeni Eklenenler

  • Çikolata Çikolata - Daha Fazla Çikolata!
    Elie Tarrab
    İnkılâp Kitabevi

    HEP DAHA FAZLA ÇİKOLATA İSTEDİĞİNİZİ BİLİYORUZ!

    Bir Başka Dünyanın Çocukları Köpekler - Köpek Sahiplenmek ve Bakımı
    Banu Aydın
    İnkılâp Kitabevi

    Şüphesiz “hayvan” deyince aynı şeyi anlamıyoruz.