Enosis Hedefinden Avrupa Birliğine Kıbrısta Rum Milliyetçiliğinin Evrimi Üzerine Bir İnceleme - Işık Kitabevi
Logo
Türler » Kıbrıs Kitapları » İnceleme-Araştırma » Enosis Hedefinden Avrupa Birliğine Kıbrısta Rum Milliyetçiliğinin Evrimi Üzerine Bir İnceleme

Enosis Hedefinden Avrupa Birliğine Kıbrısta Rum Milliyetçiliğinin Evrimi Üzerine Bir İnceleme


 

376.00 TL


Stok Durumu

Mevcut değil
Bu kitap stoklarımızda bulunmamaktadır, istekte bulunarak getirilmesini ve haberdar edilmenizi sağlayabilirsiniz.


 
Caner Övsan Çakaş / Platanus Publishing
Tür: İnceleme-Araştırma

Kıbrıs adası tarih boyunca Hitit İmparatorluğundan Britanya İmparatorluğuna kadar çok sayıda devletin hâkimiyeti altına girmiş ve çok farklı toplumların göçlerine maruz kalmıştır. Günümüzde ise Kıbrıs adasında Marunî, Ermeni ve Levantenler gibi bazı küçük azınlıklar dışında Rum ve Türk olmak üzere iki ana etnik grup yaşamaktadır. Bu çalışmada ise 1878’den günümüze kadar geçen yakın tarih çerçevesinde bu iki ana etnik grubunun çoğunluğunu oluşturan Rum toplumunda gelişen milliyetçiliğin değişiminin ve evriminin analiz edilmesi amaçlanmıştır. Bu analiz sürecinde de Kıbrıs Rum milliyetçiliğinin tarihsel süreç içerisinde etnik ve sivil milliyetçi ideolojilerle olan bağlantısı üzerinde durulmuştur. Bu kapsamda Kıbrıs’taki Rum milliyetçiliği 1878-1964, 1964-1974, 1974-1983 ve 1983’den AB üyeliğine kadar geçen süreç içerisinde olmak üzere dört ayrı zaman diliminde ayrı ayrı mercek altına alınmıştır. Çalışmada ayrıca söz konusu Rum milliyetçiliğinin gelişim sürecini etkileyen başta AB üyelik perspektifi olmak üzere küresel, dış ve iç politik faktörler de göz önünde bulundurulmuş ve analize dâhil edilmiştir.

Dr. Caner Övsan ÇAKAŞ, lisans eğitimini Deniz Harp Okulunda, yüksek lisans eğitimini Dokuz Eylül Üniversitesi İngilizce Uluslararası İlişkiler bölümünde, doktora eğitimini ise yine aynı üniversitenin Avrupa Çalışmaları bölümünde tamamlamıştır. Yazar ayrıca Berlin Uluslararası İşletme Yönetim Enstitüsünde Uluslararası Politika alanında sertifika programını tamamlamıştır. Dr. ÇAKAŞ halen 15 Kasım Kıbrıs Üniversitesi Uluslararası İlişkiler ve Avrupa Birliği bölümünde öğretim görevlisidir.

 
2. Hamur, karton, 190 sayfa, 2020
ISBN: 9786257907750 
 
 
 
 
     
     

Yeni Eklenenler

  • Çikolata Çikolata - Daha Fazla Çikolata!
    Elie Tarrab
    İnkılâp Kitabevi

    HEP DAHA FAZLA ÇİKOLATA İSTEDİĞİNİZİ BİLİYORUZ!

    Bir Başka Dünyanın Çocukları Köpekler - Köpek Sahiplenmek ve Bakımı
    Banu Aydın
    İnkılâp Kitabevi

    Şüphesiz “hayvan” deyince aynı şeyi anlamıyoruz.