Gelişimsel Travmanın İyileştirilmesi - Erken Travmanın Kendini Düzenleme, İmaj ve İlişki Kapasitesi Üzerindeki Etkileri - Işık Kitabevi
Logo

  • Çocuk Psikolojisi
    Haluk Yavuzer
    Remzi Kitabevi

    Anne-babalara, öğretmenlere, konuyla ilgili uzmanlara ve eğitim görenlere, çocuğ... 

  • Nar Çiçekleri
    Sandy Tolan
    Pegasus Yayınları

    ZÜLMÜN COĞRAFYASINDA MÜZİĞİN İYİLEŞTİRİCİ GÜCÜ

    Nar Çi&... 

  • Germinal (Ciltli)
    Emile Zola
    Alfa Yayıncılık

    Germinal (Ciltli)

      “Ekmek! Ekmek! Ekmek!”

    19. yüzyılda F... 

Türler » İnsan ve Toplum » Psikoloji » Gelişimsel Travmanın İyileştirilmesi - Erken Travmanın Kendini Düzenleme, İmaj ve İlişki Kapasitesi Üzerindeki Etkileri

Gelişimsel Travmanın İyileştirilmesi - Erken Travmanın Kendini Düzenleme, İmaj ve İlişki Kapasitesi Üzerindeki Etkileri


 

97.00 TL


Stok Durumu

Mevcut
Stokta mevcut, ortalama 3 günde kargoya verilir.


 
Laurence Heller, Aline Lapierre / Butik Yayınları
Tür: Psikoloji

Gelişimsel Travmanın İyileştirilmesi

Hepimizin içinde bağlantı, sağlık ve canlılığa yönelik kendiliğinden oluşan bir hareket mevcuttur. Ne kadar içine kapanık ve soyutlanmış bir hale gelmiş olursak olalım ya da yaşadığımız travma ne kadar ciddi olursa olsun, en derin seviyede, tıpkı bir bitkinin kendiliğinden güneş ışığına doğru hareket etmesi gibi, her birimizin içinde de bağlantı kurmaya ve iyileşmeye doğru giden bir dürtü bulunur.

İnsanlar sayısız duygusal sorun ve zorluktan mustarip gibi görünse de Laurence Heller ve Aline LaPierre bunların çoğunun biyolojik temelli beş yapılandırıcı ilkeye dayandırılabileceğini savunuyor: bağlantı ihtiyacı, uyum, güven, özerklik, sevgi ve cinsellik. Erken dönem travmanın kişinin kendisi ve başkalarıyla bağlantı kurma kapasitesini nasıl bozduğunu ve bunun arkasından canlılıkta görülen azalmanın çoğu psikolojik ve birçok fizyolojik sorunun altında yatan gizli boyut olduğunu anlatıyorlar.

Heller ve LaPierre, sinir sistemini düzenlemek ve düşük benlik saygısı, utanç ve kronik öz-yargılama gibi gelişimsel ve ilişkisel travmanın sonucu oluşan kimlik çarpıtmalarını çözmek için aşağıdan yukarıya ve yukarıdan aşağıya yaklaşımları bütünleştiren bir yöntem olan NeuroAffective Relational Model'i (NARM) tanıtıyor. Kişinin geçmişini göz ardı etmemekle birlikte, NARM, fizyolojimizi, psikolojimizi ve ilişki kapasitemizi sürdüren bağlantı deneyimini bütünleştirmek için danışanların mevcut andaki güçlü yönlerine, kaynaklarına ve dayanıklılığına odaklanmak üzere çalışmayı vurguluyor. "Deneyimli terapistler Larry Heller ve Aline LaPierre, Wilhelm Reich, Erik Erikson ve Alexander Lowen'in öncü geleneğinde çocukluk dönemi gelişiminin zengin ve tutarlı bir sentezini örüyor. Temel çatışmalarımızı daha iyi anlamak isteyen bizler için anlaşılması kolay araçlar sağlıyorlar. Gelişimsel Travmanın İyileştirilmesi, duygusal olgunluğu destekleyen hayati ve erişilebilir bir haritadır." -Peter A.Levine PhD, Efsanevi Kaplanı Uyandırmak: Travmayı İyileştirmek kitabının yazarı.

 
2. Hamur, karton, 392 sayfa, 2021
ISBN: 9786057428134 
 
 
 
 
     
     

Yeni Eklenenler

  • Çikolata Çikolata - Daha Fazla Çikolata!
    Elie Tarrab
    İnkılâp Kitabevi

    HEP DAHA FAZLA ÇİKOLATA İSTEDİĞİNİZİ BİLİYORUZ!

    Bir Başka Dünyanın Çocukları Köpekler - Köpek Sahiplenmek ve Bakımı
    Banu Aydın
    İnkılâp Kitabevi

    Şüphesiz “hayvan” deyince aynı şeyi anlamıyoruz.