Yöneterek Yönetilerek Yaşamak - Işık Kitabevi
Logo

  • Afacan 5'ler Gizem Peşinde
    Enid Blyton
    Artemis Yayınları

    İşte Afacan Beşler!
    Julian, Dick, Anne, George ve tabii Timothy’yi de unutmayalım.

  • Masumiyet Çağı
    Edith Wharton
    Martı Yayınları

    Kaderlerine zincirlenen iki âşığın hikâyesi

    Bir süre Avrupada yaşay... 

Türler » Ekonomi » Yöneterek Yönetilerek Yaşamak

Yöneterek Yönetilerek Yaşamak


 

600.00 TL


Stok Durumu

Mevcut değil
Bu kitap stoklarımızda bulunmamaktadır, istekte bulunarak getirilmesini ve haberdar edilmenizi sağlayabilirsiniz.


 
Osman Ata Ataç / Efil Yayınevi
Tür: Ekonomi

İşletmeciliğin meslek tarifi yapılmamış, bilgi ve beceri olarak işletmeci olmak için ne lazım tanımlanmamıştır. Literatürdeki bazı rivayetlerin aksine, işletmecilikte başarı için gerekli bir kişilik tanımı da yapılamaz. İşletmeciler heyecanlı-durgun, sosyal-antisosyal, konuşkan-sessiz, hisli-hissiz, güvenen-şüpheci, verici-bencil, müşfik-kaba, sevecen-soğuk, düşünceli-düşüncesiz, dengeli-dengesiz, atılgan-ürkek, mahzun-neşeli sert-yumuşak, sakin-ateşli, hayali geniş-dar, açık-kapalı olabilirler.

Ne başarılı sayılan işletmecilerin ne de başarısız olanların modellenmiş kişilik tanımları vardır. Olsaydı bile, kişilik insanın bebekliğinden başlayan bir sosyalizasyon sürecinin, ilişkilerinin, gözlem ve yorumlarının bir birikimi sonucu oluştuğundan bir faydası olmazdı. Kişilik kolay kolay değişmez, ama davranışlar ayarlanabilir. Onun için, işletmecilik yapmak isteyenler önce kendi kişiliklerini iyi çözümleyebilmeli ve kendileriyle barışabilmelidirler.

Ancak o zaman kendi davranışlarını daha iyi anlayacaklar, belki değiştirebilecekler ve başkalarına daha iyi anlatabileceklerdir. Bunu yapabilmek için, işletmecinin geçmişe gitmesi gerekir. Hayatınızı ileriye bakarak inşa etmelisiniz, ama ancak geriye bakınca anlayabilirsiniz. Elinizdeki bu kitap, kendi ölçülerine göre başarılı bir işletmecinin kendi geçmişine bakarak yaptığı çözümlemeyi ve bundan çıkardığı önerileri kapsamaktadır.

 
2. Hamur, karton, 443 sayfa, 2012
ISBN: 9786054579082 
 
 
 
 
     
     

Yeni Eklenenler

  • La Fontaine Masalları
    La Fontaine
    İnkılâp Kitabevi

    Jean de La Fontaine (1621), Fransız edebiyatının en önemli temsilciler...