Çıkış Buradan - Perspektifi ve Paradigmayı Değiştirmek - Işık Kitabevi
Logo

Türler » Siyaset » Çıkış Buradan - Perspektifi ve Paradigmayı Değiştirmek

Çıkış Buradan - Perspektifi ve Paradigmayı Değiştirmek


 

135.00 TL


Stok Durumu

Mevcut değil
Bu kitap stoklarımızda bulunmamaktadır, istekte bulunarak getirilmesini ve haberdar edilmenizi sağlayabilirsiniz.


 
Fikret Başkaya / Yordam Kitap
Tür: Siyaset

Çıkış Buradan - Perspektifi ve Paradigmayı Değiştirmek

Fikret Başkaya'nın Çıkış Buradan başlıklı yapıtı, içine sürüklendiğimiz çöküş tablosundan nasıl çıkılabilir, yaşanabilir bir toplumsal düzen nasıl kurulabilir sorularına odaklanıyor. Bütünlüklü, radikal bir kapitalizm eleştirisinden hareketle insan-insan/doğa-toplum uyumunu ihya edecek eko-sosyalist bir perspektif ve paradigma öneriyor.

Bir dünya sistemi olan kapitalizm potansiyelini tüketti, yolun sonuna geldi. Burjuva toplumunun sloganı, "Daha çok üret, daha çok tüket, daha fazlaya sahip ol"a indirgenmiş durumda. Fikret Başkaya, geri dönüşü olmayan kritik bir eşiğin aşılmakta olduğuna dair uyarılarını somut verilerle temellendiriyor. "Büyüme, kalkınma, ilerleme" gibi kavramların bir "uygarlık krizi"ni maskelediğini kanıtlıyor.

Fikret Başkaya'nın önerdiği çıkış yolları arasında; siyaseti burjuva politikacılarının elinden alıp herkesin "işi" haline getirmek, toplumdan gasp edilenleri ona iade etmek, kimyasal kapitalist tarımdan çıkmak ve agroekolojiyi ihya etmek, tiksindirici dış borçları ayıklayarak ödemeleri durdurmak, enerjiyi kamulaştırmak ve enerji yutucu sistemden çıkmak, otomobili başat ulaşım aracı olmaktan çıkarmak ve yıkıcı tüketime vakitlice son vermek gibi zihin açıcı başlıklar yer almakta.

Çıkış Buradan, büyük bir yalanla hesaplaşan yetkin bir fikir insanının, Fikret Başkaya'nın entelektüel yolculuğunun geldiği yere delalet ediyor.

 
2. Hamur, karton, 254 sayfa, 2022
ISBN: 9786051725369 
 
 
 
 
     
     

Yeni Eklenenler

  • Çikolata Çikolata - Daha Fazla Çikolata!
    Elie Tarrab
    İnkılâp Kitabevi

    HEP DAHA FAZLA ÇİKOLATA İSTEDİĞİNİZİ BİLİYORUZ!

    Bir Başka Dünyanın Çocukları Köpekler - Köpek Sahiplenmek ve Bakımı
    Banu Aydın
    İnkılâp Kitabevi

    Şüphesiz “hayvan” deyince aynı şeyi anlamıyoruz.