Mahmuzlar - Nietzsche'nin Üslupları - Işık Kitabevi
Logo

  • Felsefeye Giriş
    Takiyettin Mengüşoğlu
    Doğu Batı Yayınları

    Felsefeyi akademinin, hayattan soyutlanmış kavramlarının insani pratikleri ve tecrübeleri ta... 

Türler » Felsefe-Düşünce » Mahmuzlar - Nietzsche'nin Üslupları

Mahmuzlar - Nietzsche'nin Üslupları


 

125.00 TL


Stok Durumu

Mevcut
Stokta mevcut, ortalama 3 günde kargoya verilir.


 
Jacques Derrida / Doğu Batı Yayınları
Tür: Felsefe-Düşünce

Mahmuzlar - Nietzsche'nin Üslupları Kitap Açıklaması

Jacques Derrida Mahmuzlar: Nietzsche'nin Üslupları'nda göstereni, logos ve bağıntılı hakikat kavramı ya da ilksel gösterilen kökeninden özgürleştiren, yorum, perspektif, değer biçme ve fark kavramlarını radikalleştiren Nietzsche'yle doğrudan karşılaşma arıyor. Son derece özgün ve keskin tarzıyla cinsellik, politika, yazı, yargı, doğurma, ölüm, hattâ hava durumu gibi sorunları, Nietzsche'nin modern dünyaya miras bıraktığı meydan okumalara ilişkin kapsamlı bir analizde birleştiriyor. Nietzsche'nin yoruma açık metinlerini bir sondaj alanı olarak kullanan Derrida, Nietzsche'deki dil, üslup, varlık ve hakikat sorunlarını ele alıyor ve iç içe geçmiş bu sorunları topluca kadın olarak adlandırıyor. Böylelikle kadın-hakikat-üslup motifleri Nietzsche-Heidegger-Derrida figürleriyle iç içe geçiyor.

Mahmuzlar, Nietzsche'nin yayımlanmamış manüskrileri arasında bulunan ve editörleri tarafından Şen Bilim dönemine tarihlenen –tek başına, tırnak içinde– "Şemsiyemi unuttum" fragmanı üzerine bir tartışmayla kapanıyor. Derrida, Nietzsche'nin terekesinden özellikle seçtiği bağlamsız ama gene de esere dâhil bu fragmana odaklanarak stratejik kullanımları örnekliyor. Çağrışımsal enerji devreye sokulduğunda, "şemsiye"nin simgesel kararsızlığı yorumun çoğulluğunu olanaklı kılıyor.

Nihayet Mahmuzlar çok isabetli bir başlık, çünkü Derrida'nın Nietzsche'nin anlamlarına ilişkin "yapıbozumlar"ı kesinlikle daha fazla düşünmeyi ve tartışmayı teşvik edecek mahmuzlar olarak işliyor. Mahmuzlar, okuruna Derrida'nın yazılarının –özellikle "üslup sorunu" analizi için önem taşıyan yazılarının– üslup ustalığını inceleme fırsatı sunuyor.

(Tanıtım Bülteninden)

 
2. Hamur, karton, 79 sayfa, 2022
ISBN: 9786257030915 
 
 
 
 
     
     

Yeni Eklenenler

  • Çikolata Çikolata - Daha Fazla Çikolata!
    Elie Tarrab
    İnkılâp Kitabevi

    HEP DAHA FAZLA ÇİKOLATA İSTEDİĞİNİZİ BİLİYORUZ!

    Bir Başka Dünyanın Çocukları Köpekler - Köpek Sahiplenmek ve Bakımı
    Banu Aydın
    İnkılâp Kitabevi

    Şüphesiz “hayvan” deyince aynı şeyi anlamıyoruz.