Ölüm Kalım Meselesi - Işık Kitabevi
Logo

  • Otisabi 6 - İnleyen Nağmeler
    Yılmaz Aslantürk
    Komikşeyler Yayınevi

    Otisabi' nin Maceraları Aşk Benim'le Devam Ediyor! Otisabi, Türkiye mizah ve ç izgiro... 

  • Duyguların Şifresi
    Z. Bengi Semerci
    Alfa Yayıncılık

    Arkadaşların olacak, sorunlar çıkacak, kandırılacaksın, kullanılacaksın, üzülece... 

Türler » İnsan ve Toplum » Psikoloji » Ölüm Kalım Meselesi

Ölüm Kalım Meselesi


 

219.00 TL


Stok Durumu

Mevcut değil
Bu kitap stoklarımızda bulunmamaktadır, istekte bulunarak getirilmesini ve haberdar edilmenizi sağlayabilirsiniz.


 
Marilyn Yalom, Irvin D. Yalom / Pegasus Yayınları
Tür: Psikoloji

Ölüm Kalım Meselesi Pegasus Yayınları

Marilyn Yalom, kendisine ölümcül kanser teşhisinin konulmasının ardından eşi Irvin D. Yalom'la birlikte bir kitap yazmak istedi ve ortaya, birlikte geçirdikleri ömürlerine dönüp baktıkları ve tüm insanlığın da ölümle yüzleşmek için tekrar tekrar dönüp başvuracağı bu değerli çalışma çıktı.

Psikiyatr Irvin Yalom, keder ve anksiyete problemleri yaşayan hastalarına adadığı kariyeriyle tüm dünyada tanınıyor. İronik bir biçimde, eşine, feminist yazar Marilyn Yalom'a kanser teşhisi konduğunda uzun yıllar mesleki anlamda ustalaştığı alanda kendi kendisini de tedavi etmesi gerekeceğini fark etti. Eşinin kanser teşhisinden sonra birlikte yazmaya karar verdikleri bu kitapta Marilyn ve Irvin Yalom çifti hayatlarında ilk defa deneyimleyecekleri bir mücadeleyle yüz yüze geldi: Marilyn ardında pişmanlıklar olmadan ölmeyi, Irvin ise son yıllarını Marilyn olmadan yaşamayı nasıl başaracağını öğrenmek zorundaydı.

Marilyn ile Irvin Yalom'un birlikte geçirdikleri son ayları farklı bölümlerde ayrı ayrı anlattıkları, ardından da Irvin Yalom'un, altmış beş yıllık evliliklerinin ardından eşi olmadan geçirdiği ilk ayı anlattığı bu kitap, kendi ölümlülüğümüzle yüzleşme ve sevdiğimiz birinin kaybıyla başa çıkma gibi güç deneyimlere yakından bakma olanağı sunuyor. Yalom çifti geniş ve sevgi dolu bir aile kurmuş, uzun ve mutlu bir evlilik yürütmüş olsa da, onlar da herkes gibi kaçınılmaz bir gerçek olan ölümle ve ölüm karşısında duyulan çaresizlik hissiyle yüzleşmeye çalışıyor ve aynı zamanda bu alanda yaptıkları derin çalışmaların getirdiği bilgelikle sevgi, keder ve aşk gibi evrensel konularda yanıtlar arıyor.

İki uzun ömrün deneyimli kaleminden doğan Ölüm Kalım Meselesi anlamlı bir hayat sürmek isteyen ve yaşamında teselli arayan herkes için açık yüreklilikle yazılmış bir rehber olacak...

"Altmış beş yıl evli kalan Irvin ve Marilyn Yalom, bir çift olarak daima kol kola yaşamanın ancak hayata ayrı ayrı veda etmenin neler hissettirdiğini anlatıyor."
Dr. Joanne Cacciatore

"Ölüm Kalım Meselesi hem tatlı bir hatıra hem de bir keşif yolculuğu. Bir ömür hayat arkadaşlığı yapmış iki önemli profesör ve yazar yaşlılıkla, hastalıkla, ölümle yüzleşiyor. Yaşamın geçiciliğiyle dürüstçe hesaplaşan Yalom çifti, ömür denen hem uzun hem kısa sürenin ne denli değerli olduğunu bize çok iyi anlatıyor."
Frank Ostaseski

"İnsanı aydınlatan ve hayata anlam katan bu kitap, güzelliklerle geçen bir ömrün verdiği teselliyi aktarıyor ve hepimize umut aşılıyor. Hepimiz hayatın en büyük gerçeği olan ölümlülükle yüzleşmek durumundayız, işte bu yüzden Ölüm Kalım Meselesi göz ardı edilemeyecek kadar önemli bir çalışma."
Kathryn Mannix

"Varoluşçu psikoterapist Irvin Yalom ve geniş çevrelerce tanınan yazar Marilyn Yalom gibi iki büyük ismin elinden çıkan bu kitabı yazmak büyük bir cesaret gerektiriyor. Bu iki kıymetli profesör geçirdikleri zorlu sürecin psikolojik bir kaydını bizlerle paylaşıyor ve aynı zamanda hayatları boyunca peşinde oldukları, yaşama ve ölme sanatının bilgeliğini aktarıyorlar. Okuyucusunu dönüştüren bu çalışmayı yüreğim burkularak okudum."
Arthur Kleinman

"Yarım yüzyıldan daha uzun bir süredir psikiyatr Irvin Yalom tüm dünyayı bilgelik, sezgi ve mizahla dolu psikolojik anlatılarıyla kendine hayran bıraktı. Şimdi ise büyük bir cesaretle, bize hayatının en zorlu deneyimini aktarıyor ve ergenlik çağında tanışıp âşık olduğu eşinin kaybını paylaşıyor. Son ana dek el ele olan Yalom çifti bu kitabı yazarken de birbirine eşlik ediyor ve ölüm karşısında hissedilen korku, acı, inkâr ve kabullenme duygularıyla dolu bir tabloyu kaleme alıyor."
Lori Gottlieb

"Ölümle yüzleşmenin ne demek olduğunu anlamak isteyen herkes için türünün tek örneği olan benzersiz bir kaynak. Irvin ile Marilyn Yalom'un birbirinden oldukça farklı üslubu bu kitapta birbirini tamamlıyor. İyi yaşamak kadar iyi ölmeyi de öğrenmek istiyorsanız bu kitabı okuyun."
Kirkus Reviews

"Ölüm Kalım Meselesi yalnızca bir kitap değil, aynı zamanda sonsuz bir aşkın hikâyesi. Geçmişi ve günümüzü aynı ölçüde kapsayan bu benzersiz ve dokunaklı metin kaçınılmaz bir ayrılığın getirdiği katlanması güç acıyı ve çok sevilen birini kaybetmenin ardından gelen özlemi anlatıyor. Hepimiz kendi ölümümüze adım adım yaklaşıyoruz ve hepimiz bu hayatta çok sevdiğimiz birini kaybedeceğiz; bu yüzden gelecekte yaşayacaklarımızın bir benzerini şu anda yaşayan Yalom çiftinin aktardıklarından hepimiz faydalanabiliriz. Gözlerinizden yaşlar damlamadan bitirmenin imkânsız olduğu bu metni okuduğum için kendimi şanslı sayıyorum. Irvin ile Marilyn'in bir trajediyle sonlanan aşk hikâyesi aslında hepimizi anlatıyor."
Dr. Joanne Cacciatore

"Yalom çifti başlarına geleni hem çok dürüstçe kaleme dökmüş hem de okuyucularına karşı özel hayatlarını açarak fazlasıyla cömert davranmış. Bir çiftin yaşamının son anlarına tanıklık ettiğiniz bu kitap kısa sürede bir klasik olacaktır."
Caitlin Doughty

"Bir bütünün iki parçası gibi, hem birlikte hem de ayrı ayrı müthiş başarılar elde etmiş Yalom çiftinin dokunaklı, insana umut veren aşk hikâyesi... Bu kitapla ilham bulacak ve kendi hayatınıza bambaşka gözlerle bakmaya başlayacaksınız."
Abraham Verghese, Gözyaşı Kapısı'nın yazar

 
2. Hamur, karton, 248 sayfa, 2022
ISBN: 9786254102967 
 
 
 
 
     
     

Yeni Eklenenler

  • La Fontaine Masalları
    La Fontaine
    İnkılâp Kitabevi

    Jean de La Fontaine (1621), Fransız edebiyatının en önemli temsilciler...