Aşk Ölmez - Işık Kitabevi
Logo

  • Tiamat
    İhsan Oktay Anar
    Everest Yayınları

     

    “Başlangıçta her şey soğuk, boş ve anlamsızdı. Kutsa... 

  • Kafkaesk - On Dört Öykü
    Peter Kuper
    Metis Yayınları

    Yirminci yüzyılın en önemli edebi figürlerinden biri olan Franz Kafka kuşaklar boy... 

Türler » Edebiyat » Öykü » Aşk Ölmez

Aşk Ölmez


 

125.00 TL


Stok Durumu

Mevcut
Stokta mevcut, ortalama 3 günde kargoya verilir.


 
Hasan Reyhanoğlu / Artemis Yayınları
Tür: Öykü

“Her şey biter, yiter, kaybolur. Hayatın aynası körpecik fidanlar, yemyeşil yapraklar, devasa ağaçlar mevsim dönünce devrilir düşer, toprağa karışır, un ufak olur, toprak olur. Ölmez sandığın nice yaşamlar ölür gider de kalp unutur mu? Aşk ölmez ki, kalp kurumadıysa.”

Aşk Ölmez; ölümün, bitimin kaçınılmaz olduğu dünyada bitmeyen, tükenmeyen yaşamları ve duyguları resmeden on iki hikâye anlatıyor duymak ve düşünmek isteyene. Hırsına yenilip toprağı, ağacı yok eden insanın unuttuğu ama doğanın unutmadığı âhlar; hayatındaki bir kişinin eksilmesiyle boş kalan yeri doldurmaya çalışanlar; sevdiği birine son kez kavuşmak üzere kaderin kendisine çizdiği şeritte seyrederken hayatının en büyük dersini rüyasından alanlar; Vivaldi’nin sesini İstiklal’deki kuşlara dinletmeye niyetli bir gezgin kemancı; bir vadide tutsak olan kelebeklerin büyülü masalı; duyduklarına inanan, inandığıyla kendine hayat çizenlerin bilmez mutluluğuna karşı bilenlerin mutsuzluğu; hesap defterini solundan alanların imtihanı… Her hikâye, hayat ve ölümle iç içe bir masal. Çağlayanın denize kavuşması gibi kâğıda kavuşan bu öyküler yolunuzu her seferinde tanıdık bir geçmiş âna çıkaracak.

Mürşid romanıyla edebiyat severlerin beğenisini kazanan Hasan Reyhanoğlu’nun yeni kitabı Aşk Ölmez, ölümün ve doğumun, bitimin ve başlangıcın iç içe olduğu on iki hikâyeyle masal gibi bir yolculuğa çıkarıyor yine okuru. Zengin dünyası, şiirsel dili ve güçlü anlatımıyla iz bırakacak hikâyeler, gözden kaçırdığımız gerçekleri anımsayıp fark etmeden üstünü örttüğümüz duyguları anlamamıza neden olacak.

 
2. Hamur, karton, 2022
ISBN: 9786053047865 
 
 
 
 
     
     

Yeni Eklenenler

  • Çikolata Çikolata - Daha Fazla Çikolata!
    Elie Tarrab
    İnkılâp Kitabevi

    HEP DAHA FAZLA ÇİKOLATA İSTEDİĞİNİZİ BİLİYORUZ!

    Bir Başka Dünyanın Çocukları Köpekler - Köpek Sahiplenmek ve Bakımı
    Banu Aydın
    İnkılâp Kitabevi

    Şüphesiz “hayvan” deyince aynı şeyi anlamıyoruz.