Sanat Tarihi (Sanatın İlk Örneklerinden Günümüze) - Işık Kitabevi
Logo
Türler » Sanat » Sanat Tarihi (Sanatın İlk Örneklerinden Günümüze)

Sanat Tarihi (Sanatın İlk Örneklerinden Günümüze)


 

540.00 TL


Stok Durumu

Mevcut değil
Bu kitap stoklarımızda bulunmamaktadır, istekte bulunarak getirilmesini ve haberdar edilmenizi sağlayabilirsiniz.


 
Germain Bazin / Kabalcı Yayınevi
Tür: Sanat

Bu kitap sanat tarihi konusunda eğitilmemiş okura, elden geldiğin­ce çok fikir ve saptanmış olgu verebilmek için hazırlanmış bir kitaptır. Her bölümün başındaki açıklamalar, ayrı ayrı okunabilir ve bunların her biri, kısa bir eleştirel ve estetik irdeleme sunar. Okur, Sonuç bölümünde, modern insanın, merak dolu dikkatini insan dehasının sanat eseri denen ürününe ilk kez çevirmesinden sonra, bu ürünü yorumlayışının çeşitli yordamlarının bir taslağını bulacaktır.

Kitaptaki resimler, metne eşlik etmek üzere seçilmiştir, ama önsöz niteliğindeki kısa yorumlara ve sonuca eşlik edenler aynı özelliği taşımaz­lar. Bu durumlarda, resimlerin konulmasının amacı, benzerlikleri göz önüne sermek ve tarihsel perspektifleri açıklamak ve okura, çeşitli uygar­lıkların karakteristik formlarını ayırt eden ya da birleştiren gerçekler hak­kında açık seçik bir fikir vermektir.

Yazar, sanat eserini zaman ve mekân sınırlamalarını aşan evrensel ve tarafsız bir görüş açısından irdelemek amacını gütmüştür. Bu konuda başarı iddia etmemektedir; ama amacı doğrultusunda gösterdiği çabaların hakkı teslim edilirse, kendisini ödüllendirilmiş sayacaktır. Zaten belli bir­takım kültürel köklere bağlıysa, kim kendi zamanının sınırlarını aşmayı ya da içinde yetiştiği uygarlığın iddialarını bir yana atmayı umabilir?
(Tanıtım Bülteninden)

 
2. Hamur, karton, 665 sayfa, 2015
ISBN: 9786055272999 
 
 
 
 
     
     

Yeni Eklenenler

  • Çikolata Çikolata - Daha Fazla Çikolata!
    Elie Tarrab
    İnkılâp Kitabevi

    HEP DAHA FAZLA ÇİKOLATA İSTEDİĞİNİZİ BİLİYORUZ!

    Bir Başka Dünyanın Çocukları Köpekler - Köpek Sahiplenmek ve Bakımı
    Banu Aydın
    İnkılâp Kitabevi

    Şüphesiz “hayvan” deyince aynı şeyi anlamıyoruz.