Kusursuz Kadının Peşinde - Işık Kitabevi
Logo
Genres » İnsan ve Toplum » Psikiyatri-Psikanaliz » Kusursuz Kadının Peşinde

Kusursuz Kadının Peşinde


 

325.00 TL


Stock Statement

Mevcut değil
Not in stock, you may request the book and you will be notified when it is arrived.


 
Vamık D. Volkan / Okuyan Us Yayınları
Genre: Psikiyatri-Psikanaliz

Bu kitap "insan yıllarca haftada dört beş kez psikanaliste giderse neler olur"u merak eden herkes için yazıldı. Ayrıca psikanaliz eğitimi verenler ve alanlar için de bir "eğitim gereci" olarak kullanılabilir.

Hamilton'un belirtileri ve davranış örüntülerinin birçoğu uçlarda gezinse de, sanırım bütün okurlar tıpkı benim gibi, Hamilton'da kendilerinden bir parça bulacaktır. Onun öyküsü evrensel bir öyküdür ve bize çocukluk yaşantılarının (özellikle de örseleyici olanların), yaşamın ilk yıllarında tacizkar anne-babayla ya da ortamdaki diğer insanlarla kurulan özel ilişkilerin ve bunların yanında atalarımızın başından geçmiş tarihsel olayların kişiliklerimizi nasıl şekillendirdiğini öğretir. Bu bize, anne babamızı ve hangi tarihsel olayların içine doğduğumuzu seçemeyeceğimizi bir kez daha anımsatır. Bununla birlikte, kendi çocuklarımıza karşı davranışlarımızın bütün sorumluluğunu üstlenebilir ve onların çocuk Hamilton'un sık sık gönderildiği "işkence odasını" tanımamalarını sağlayabiliriz.

Umarım benim gibi, okur da Hamilton'un iyileşmek için büyük cesaretle verdiği savaşıma hayran kalacak ve duygulanacaktır.

 
2. Hamur, karton, 292 pages, 2004
ISBN: 975-6287-14-4