Demokrasi Ne Alemde - Işık Kitabevi
Logo
Genres » Siyaset » Demokrasi Ne Alemde

Demokrasi Ne Alemde


 

120.00 TL


Stock Statement

Mevcut değil
Not in stock, you may request the book and you will be notified when it is arrived.


 
Eric Hazan / Metis Yayınları
Genre: Siyaset

2010'da tematik makale seçkilerine yer vereceğimiz yeni bir diziye başlıyoruz. Metis Defterleri, günümüzün canalıcı önemdeki siyasal ve kültürel konularını tartışan metinler olacak. Dizide yer vereceğimiz kitapların bazıları Türkçede ya da başka dillerde yazılmış makalelerden bizim seçimimizle oluşturulmuş derlemeler, bazıları ise başka dillerde yapılmış, hazır bulduğumuz, ancak nitelikli ve başarılı seçkiler oldukları için bu koleksiyona dahil etmek istediğimiz çeviri kitaplar.

Dizinin ilk kitabı Demokrasi Ne Âlemde? La Fabrique yayınevinin (Paris) yaptığı çok güzel bir derleme. Kitapta yayınevi editörlerinin sordukları şu sorunun izi sürülüyor: "Günümüzde 'demokrasi' kelimesi çok geniş bir mutabakat sağlıyor. Şüphe yok ki bu kelimenin anlamı veya anlamları konusunda zaman zaman hiç de hoş olmayan bir üslupla tartışıyoruz. Ama bizlerin içinde yaşadığı 'dünya'da demokrasi kelimesine olumlu bir değer atfedilmesi genel olarak kabul görüyor. Sorumuzun çıkış noktası da bu işte: Sizin için 'demokrasi' kelimesini kullanmanın bir anlamı var mı? Yoksa, neden? Varsa, kelimenin hangi yorumuna göre?"

Günümüzde siyaset ve siyasal olan konusunda en ufuk açıcı düşünceleri geliştirmiş düşünürler arasında yer alan Agamben, Badiou, Rancière, Nancy, Zizek, Bensaid, Brown ve Ross'un bu soruya verdikleri ayrıntılı cevapları içeren yazıları yer alıyor. Demokrasinin tarihte ve günümüzde içinde barındırdığı imkân ve tuzaklar hakkında açık seçik bir tablo.

 
3. Hamur, karton, 123 pages, 3, 2023
ISBN: 975-342-758-6