Uçuramayan Balon: Finans - Işık Kitabevi
Logo
Genres » Akademik » İşletme-Finans-Pazarlama-Muhasebe » Uçuramayan Balon: Finans

Uçuramayan Balon: Finans


 

200.00 TL


Stock Statement

Mevcut
In stock, usually ships in 3 days.


 
Hayri Kozanoğlu / Ayrıntı Yayınları
Genre: İşletme-Finans-Pazarlama-Muhasebe , Series:schola

10 Ocak 2011 günü Taksim meydanını eylem mekânı olarak seçenler Japon yeni ve İsviçre frangı ile kredi alıp mağdur olan yurttaşlardı. Eylem popüler medyaya, "Kahtalı Mıçı'yı Japon Yeni çarptı" biçiminde yansıdı. Gerçekten de, Kahtalı Mıçı olarak tanınan türkücü Mustafa Aslan, "Kriz teğet geçti bizleri ezdi geçti", "Japonlar bile halimize ağlıyor" türü dövizler eşliğinde basın açıklaması yapan grubun içerisindeydi. Kahtalı Mıçı 2007 sonunda bir doların 123 yen seviyesinde olduğu bir konjonktürde, düşük yen faizlerine tamah ederek, 110 bin lira borçlanmış. Zaman içinde yen değerlenip, bugünkü bir dolar=83 yen paritesine vurunca borç taksitleri tahammül edilemez bir hal almış. Teknik ifadesiyle, Mıçı faiz riskinden kaçarken kur riskine tutulmuş.

Aslında küçük bir kesitini verdiğimiz bu olaylar dizisi, tüm dünyada yaygınlaşan finansallaşma sürecinin, farklı coğrafyalarda yerleşik sade yurttaşların gündelik yaşamına nüfuz etmesi, gün be gün zuhur eden oynaklıkların nadiren yüz güldürürken, çoğunlukla bu insanların dünyasını karartmas?ndan ibaretti.

Uç(ur)amayan Balon: Finans kitabı Marmara Üniversitesi İngilizce İşletme Bölümü'ndeki "Risk Yönetiminde İleri Konular" isimli bir doktora dersinden doğdu. Günlük hayatımızın her dokusuna nüfuz eden finansallaşma ile ilgili Türkçe'deki çalışmaların hemen hemen hepsinin makro ekonomi ağırlıklı olduğunu, bankacılık ve finans sistemi ile ilgili mikro verilere fazla değinmediğini gözlemledik. Umudumuz, Uç(ur)amayan Balon: Finans'ın yeni tartışmaların önünü açması, daha eşit ve adil bir Türkiye'nin ve dünyanın özlemini çeken öğrencileri, araştırmacıları, sade yurttaşları daha fazla düşünmeye, sorgulamaya teşvik etmesidir.

 
2. Hamur, karton, 198 pages, 2011
ISBN: 978-975-539-609-5