KKTC İdari Yargılama Hukuku (Türk ve İngiliz Hukuk Sistemleriyle Karşılaştırılmalı Bir İnceleme) - Işık Kitabevi
Logo
Genres » Kıbrıs Kitapları » Hukuk » KKTC İdari Yargılama Hukuku (Türk ve İngiliz Hukuk Sistemleriyle Karşılaştırılmalı Bir İnceleme)

KKTC İdari Yargılama Hukuku (Türk ve İngiliz Hukuk Sistemleriyle Karşılaştırılmalı Bir İnceleme)


 

600.00 TL


Stock Statement

Mevcut
In stock, usually ships in 3 days.


 
Tufan Erhürman / Işık Kitabevi Yayınları
Genre: Hukuk

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde idari yargıyı ve idari yargılama usulünü konu alan kitabın bu alanda daha önce herhangi bir çalışma yapılmamış olması nedeniyle ayrı bir önem arz ediyor.

Yurttaşların, açacakları idari davalar aracılığıyla idarenin işlem, karar ve ihmallerinin denetlenmesi sürecine katılmak suretiyle hukuk devletinin gerçekleştirilmesine katkıda bulunma olanaklarını ele alan kitap, bu yönüyle, hukukun üstünlüğü ilkesinin KKTC’de hâkim kılınması açısından da yeni açılımlar getiriyor.

 

 Kıbrıs Cumhuriyeti Yüksek Anayasa Mahkemesi, KTFD ve KKTC Yüksek İdare Mahkemesi ve TC Danıştay kararlarından örneklerle zenginleştirilen 710 sayfalık kitap, uygulamacılar açısından da önemli bir kaynak teşkil ediyor. Bu arada doktrine yapılan atıflar da, KKTC İdari Yargılama Hukuku’nun eleştirel bir gözle değerlendirilmesine ve gelişim olanaklarının araştırılmasına katkıda bulunuyor.

 

Eserin önsöz’ünde “Kıbrıs Türk idari yargılama hukukunun bugün, Kıbrıs Cumhuriyeti Yüksek Anayasa Mahkemesi, Kıbrıs Türk Federe Devleti Yüksek İdare Mahkemesi ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Yüksek İdare Mahkemesi kararlarından oluşan, son derece zengin bir içtihat külliyatına sahip olduğunu söyleyen yazar, bu külliyatın “KKTC idari yargılama hukukunun, etkisi altında bulunduğu İngiliz ve Türk hukuk sistemlerinden ayrı ve özgün bir sistem olarak ortaya çıktığını” kanıtladığını ortaya koyuyor.

 
1. Hamur, Ciltli, 710 pages, 1, 2012
ISBN: 978-9963-7401-1-6