Makro İktisat ve Yeni Makro İktisat - Işık Kitabevi
Logo
Genres » Akademik » İşletme-Finans-Pazarlama-Muhasebe » Makro İktisat ve Yeni Makro İktisat

Makro İktisat ve Yeni Makro İktisat


 

450.00 TL


Stock Statement

Mevcut
In stock, usually ships in 3 days.


 
Bernhard Felderer / Efil Yayınevi
Genre: İşletme-Finans-Pazarlama-Muhasebe

Bu makro iktisat ders kitabı "Makroökonomik und Neue Makroökonomik" başlıklı kitabın Almanca son baskısının Türkçe çevirisidir. Kitabın özellikle son çeyrek yüzyılda giderek daha fazla birbirine benzeyen ve yeknesaklaşan "standart" ders kitaplarından en önemli farkı, meseleleri konular temelinde ve tek bir doktrinin uzantısı olarak değil, belli başlı tüm iktisat doktrinleri (yaklaşımları) çerçevesinde ele almasıdır. Kitaba damgasını vuran bu anlayışın altında, gerek teoride gerekse iktisat politikasında tek bir standart makro iktisadi yaklaşımın geçerli olamayacağı gerçeği ve her iktisat öğrencisinin, diğerlerinin yanısıra, "Keynesyen", "Klasik-Neoklasik", "Parasalcı", "Yeni Keynesyen" vb. gibi belli başlı iktisadi yaklaşımları çok iyi kavraması zorunluluğu yatmaktadır. Bu kitap temel makro iktisadi teorileri tarihsel çıkış sırasına göre tartışmayı; bunları temellendirmeyi ve eleştirmeyi ve son olarak karşılaştırmalı olarak farklarını ortaya koymayı amaçlamakta ve bunu başarıyla yapmaktadır. Genel kabul görmüş yaygın (mainstream) iktisat öğretimine son çeyrek yüzyılda damgasını vurmuş olan "neo-liberal" monolitik makro iktisat anlayışının son küresel kriz tarafından yerle bir edilmiş olması, bu yaklaşımın ne kadar değerli olduğunu bir kere daha ortaya koymuştur.
Kitap ileri lisans ve lisansüstü makro iktisat derslerinde ciddi bir boşluğu dolduracaktır. Son olarak, kolay anlaşılmak amacına uygun olarak, kitapta ileri matematiksel tekniklerden mümkün olduğunca kaçınılmaya çalışılmıştır; bununla birlikte, konuların "saf teorik" bir anlayışla ve analitik olarak 
ele alınmasına bağlı olarak belli ölçüde matematiğin kaçınılmaz olduğu ve makro iktisat kitaplarında ve makalelerde matematiğe yer verildiği dikkate alınarak, kitabın sonunda özellikle lisansüstü öğrencilere yönelik çok faydalı bir Matematiksel Ek'e yer verilmiştir.

 
520 pages, 2010
ISBN: 9786054334070