Yatırım Psikolojisi - Işık Kitabevi
Logo
Genres » Akademik » Yatırım Psikolojisi

Yatırım Psikolojisi


 

145.00 TL


Stock Statement

Mevcut
In stock, usually ships in 3 days.


 
John R. Nofsinger / Nobel Akademik Yayıncılık
Genre: Akademik

Geleneksel finans teorileri, yatırımcıları rasyonel varsayması sebebi ile uzun bir süredir ciddi bir şekilde sorgulanmaktadır. Davranışsal finans, bireylerin kişisel çıkar ve iradelerinde her zaman rasyonel olmadıkları varsayımı ile rasyonel insan modeline meydan okumaktadır. Açıkçası davranışsal finans, bireylerin risk altında karar verirken gerçekte nasıl davrandıklarını ortaya koyma çabasındadır. 
The Psychology of Investing, davranışsal finans alanında dikkat çeken ve sıklıkla yararlanılan kaynaklar arasındadır. Kitaptaki bölümler benzer şekilde oluşturulmuştur; önce psikolojik bir ön yargı tanımlanmış ve günlük davranışlarla bu ön yargı örneklendirilmiştir. Daha sonra, ön yargının yatırım kararları üzerindeki etkisi açıklanmıştır. En sonunda ise yatırımcıların gerçekten problemli yatırım davranışlarında bulunduğunu kanıtlamak için akademik çalışmalara yer verilmiştir. Kitabı özellikli kılan, anlatılan konuların daha önce yapılan çalışmalarla desteklenmesi, bölüm sonlarında özete ve çalışma sorularına yer verilmesidir. Ayrıca içeriğinin geniş ve anlatımının sade olması da davranışsal finans alanında çalışmak isteyenlere büyük kolaylık sağlamaktadır. Psikoloji ve finans ilişkisi, duygular ve yatırım kararları, sosyal etkileşim ve yatırım, davranışsal finansın portföy oluşumuna bakışı ve risk algılamaları kitabın dikkat çeken başlıkları arasındadır. Ayrıca kitabın bu baskısı,Mortgage krizindeki psikolojiyi de incelemesi bakımından önemli bir eksikliği gidermektedir. 
Türkçe olarak yazılmış ya da Türkçeye çevrilmiş davranışsal finans alanındaki kitap sayısı düşünüldüğünde, bu kitabın literatürde önemli bir boşluğu gidermeye yardımcı olacağı kanısındayım. Kitabın tüm okurlarımız için yararlı olmasını dilerim.

 
157 pages, 2014
ISBN: 9786051339344