Kendi Evrimimizi Yönetmek - Işık Kitabevi
Logo
Genres » Bilim » Kendi Evrimimizi Yönetmek

Kendi Evrimimizi Yönetmek


 

160.00 TL


Stock Statement

Mevcut
In stock, usually ships in 3 days.


 
Juan Enriquez Enriquez, Steve Gullans / Yapı Kredi Yayınları
Genre: Bilim

Otizm, astım, obezite ve alerji gibi durumların görülme oranları neden daha önce hiç olmadığı kadar hızla yükseliyor? Neden insanlar daha uzun süre yaşıyor, daha akıllı hale geliyor ve çok daha az sayıda çocuk sa¬hibi oluyorlar? Yaşam tarzımız doğmamış çocuklarımızı ve torunlarımızı nasıl etkileyebilir? Darwin bugün yaşasaydı, bu yeni dünyayı nasıl açıklar¬dı? İnsan yavruları en sonunda farklı bir ya da birkaç türe dönüşebilir mi?

Gelecekbilimci Juan Enriquez ve bilim insanı Steve Gullans ortak kitap¬ları Kendi Evrimimizi Yönetmek’te bazen bilinçli bazen bilinçsiz bir şe¬kilde evrimin yönünü nasıl değiştirdiğimize dair keyifli ve ilgi çekici bir zihinsel tura rehberlik ediyorlar.

“Darwin sonrası modern dünyada işlerliğini sürdüren evrimsel kuv¬vetler ve genetik kaderimiz üzerindeki kontrolümüze dair tahrik edici ve çarpıcı bir görüş. İnsanlığın pratik zekâsını tam kapasite kullanarak karşısına çıkabilecek zorluklara dayanacağı, hayatta kalacağı ve bun¬ların üstesinden geleceği umudunu taşıyan herkesin okuması gereken bir kitap.”

- Prof. George Q. Daley, Harvard Tıp Fakültesi -

“Bu kitap, aynı oranda kışkırtıcı ve ilham verici. Kışkırtıcı çünkü insan kendi türü de dahil olmak üzere gezegendeki bütün hayatı etkileyen etkili bir evrimsel güç haline gelmiştir. İlham verici çünkü beraberinde insanlığın ve evrenin evrimsel yörüngesini çizme kapasitesini de ka-zandırmaktadır. Bu kitabı okuduktan sonra, evrimle ilgili düşünceleri¬niz bir daha asla eskisi gibi olmayacak.”

- Paul Saffo, Teknoloji Uzmanı -

“Düşündürücü ve zihin açıcı Kendi Evrimimizi Yönetmek nasıl çabala¬dığımız, buraya nasıl geldiğimiz ve nasıl değiştiğimize dair sunduğu bü¬yüleyici ayrıntılarla eşsiz bir kitap. Enriquez ve Gullans, bizi, en güzel hayallerimize ya da en korkunç kabûslarımıza ulaştıracak bir gözlem ve mantık yoluna taşıyor. Kemerlerinizi bağlayın, bu roket havalanmak üzere.”

- Martin Blaser, Missing Microbes’un yazarı -



(Tanıtım Bülteninden)

 
2. Hamur, karton, 360 pages, 2018
ISBN: 9789750843624