Pancurları Cemile Kokulu Ada - Işık Kitabevi
Logo
Genres » Kıbrıs Kitapları » Pancurları Cemile Kokulu Ada

Pancurları Cemile Kokulu Ada


 

60.00 TL


Stock Statement

Mevcut
In stock, usually ships in 3 days.


 
Metin Turan / Ürün Yayınları
Genre: Kıbrıs Kitapları

Kıbrıs Türk kültür ve edebiyatı üzerine eğilirken, belirgin olarak Ada’nın özgüllüğünden de kaynaklanan ama, bunu hiç de edebiyat dışı sayamayacağımız politik olanın belirleyiciliğini görürüz. Bu politika, milliyetçi bir eksende, çoğu zaman sanatsal yaratıcılığın izlerinin zayıf olduğu ve zaman zaman ‘yorgun’ ve ‘pelesenk’ bir dile dönüşen hamaset biçiminde kendini yansıtır. 

Toplumlar gibi, edebiyatların da bir gelişme ve yetkinleşme süreçleri vardır ve ‘duygu’ dediğimiz insana mahsus bu yeti, karşılığını hangi üslup ve sözcüklerde buluyorsa, oradan beslenebilmektedir.  Toplumun, bir kesiminin, en azından ona gereksinme duyan kesiminin bir biçimde  hamaset de olsa bu duyguya doyması gerekmektedir. Çünkü biz estetik ve sanatsal zevkleri tepeden ve dayatmacı bir biçimde toplumlara özellikle de edebiyat geleneğine dahil edemeyiz. Dil birikimi gibi, estetik ve sanatsal birikim de dolarak ve doyarak zenginleşmektedir.

Bu çalışma Kıbrıs Türk toplumunun farklı eğilimdeki romancı, şair ve kültür insanlarını temel alan, yoğun olarak da edebiyat eksenli metinlerden oluşmaktadır.

(Tanıtım Bülteninden)

 
2. Hamur, karton, 128 pages, 2019
ISBN: 9786052117729