Aile Okul İşyeri Spor Cezaevleri ve Yaşamın Diğer Alanlarında Öfke Kontrolü - Işık Kitabevi
Logo
Genres » İnsan ve Toplum » Psikoloji » Aile Okul İşyeri Spor Cezaevleri ve Yaşamın Diğer Alanlarında Öfke Kontrolü

Aile Okul İşyeri Spor Cezaevleri ve Yaşamın Diğer Alanlarında Öfke Kontrolü


 

220.00 TL


Stock Statement

Mevcut
In stock, usually ships in 3 days.


 
Münevver Mertoğlu / Pegem Akademi Yayınları
Genre: Psikoloji

Yaşamın hemen her alanında görülen şiddet ve saldırganlık içeren davranışlar, büyük ölçüde kontrol edilemeyen öfkenin sonucudur. Bir anlık öfke kaybı nedeniyle işlenen cinayetler, bozulan ilişkiler ve evlilikler, iş kayıpları, şiddete maruz kalanların uğradığı psikolojik, fiziksel, sosyal ve maddi zararlar, özellikle çocuklar üzerindeki travmatik etkiler öfke kontrolü sorununun önemini arttırmaktadır. Diğer yandan, öfkesini kontrol edemediği için suç işleyenlerin cezaevlerinde geçen kayıp yılları ve yakınlarının mağduriyetleri de söz konusudur.

Kontrol edilemeyen öfke sorununun çözümü, nedenlerinin anlaşılması ile mümkündür. Bu nedenle kitabımızda öfkenin nedenleri ve bazı değişkenlerle ilişkilerini inceleyen multidisipliner araştırmalardan önemli ölçüde faydalanılmış, bu sayede okuyuculara bilimsel dayanaklar sunulmuştur.

Bu kitapta aile içinde, okulda, işyerlerinde, sporda, cezaevlerinde ve yaşamın diğer alanlarındaki öfke sorunları ayrıntılı olarak ele alınmıştır. Devamında öfke kontrolü teknikleri ve terapileri ile ilgili kuramsal ve uygulamaya yönelik bilimsel çalışmalar paylaşılmaya çalışılmıştır.

Öfke kontrolü - altında farklı bir nedeni yoksa - öğrenilebilen bir davranıştır. Bu durum, 0-6 yaşlarından itibaren çocuğun bakımından ve eğitiminden sorumlu olan anne, baba, bakıcı, öğretmen ve yöneticilerin sorumluluğunu arttırmaktadır. Bu yüzden kitapta yer alan bilgilerin başta öfke kontrolü sorunu yaşayanlar olmak üzere anne-babalara, çocuğun bakımından ve eğitiminden sorumlu olan öğretmen ve yöneticilere, işyeri çalışanlarına ve yöneticilerine önemli katkılar sağlayacağı düşünülmektedir.

 
2. Hamur, karton, 284 pages, 2019
ISBN: 9786052412329