Bilgi Kuramı ve Bilgi Yönetimi Kuramsal Bilginin Oluşumu ve Toplumsal Bilgiye Dönüşümü - Işık Kitabevi
Logo
Genres » İnsan ve Toplum » İletişim-Medya » Bilgi Kuramı ve Bilgi Yönetimi Kuramsal Bilginin Oluşumu ve Toplumsal Bilgiye Dönüşümü

Bilgi Kuramı ve Bilgi Yönetimi Kuramsal Bilginin Oluşumu ve Toplumsal Bilgiye Dönüşümü


 

270.00 TL


Stock Statement

Mevcut
In stock, usually ships in 3 days.


 
Özgür Külcü / Hiperlink Yayınları
Genre: İletişim-Medya

Bilgi, Platon'un idealar üzerine kurduğu kuramdan, modern kurumlarda entelektüel kapital olarak kabul edilişine yaşamın temel dinamiği olmaya devam ediyor. Düşünsel bilgiden bilimsel bilgiye olanı anlama çabalarının ürünü olan bilgi, doğal akışa karşı gelişen ve hatta onu dönüştürebilen temel enerji kaynağı olarak görülebilir. Bu kaynağı doğru yönetmeyi amaçlayan bilgi ve belge yönetimi alanın da elbette bilgi üzerine söyleyecekleri vardır. Hazırlanan bu kitap kapsamında bilgi hem felsefe alanı, hem tarihi, iktisadi, toplumsal ve teknik bir olgu ve hem de üzerine hizmetler geliştirilen disiplin olarak değerlendirilmektedir.

Tarih boyunca belgelenmiş bilgi güvenilir kabul edilmiştir. Kanıt olarak belgeler savaşlar için politik silah, barış için mukavele, işgal için gerekçe olurken, birey ve toplum hayatının varlığının bir delili ve sürekliliğinin teminatı olagelmiştir. Günümüzde bilgi kuramları daha çok sosyal fayda ve kurumsal değer üzerine odaklanmaktadır. Kitap geçmişten günümüze değişen koşullarda bilgi ve bilgi hizmetlerinin serüvenini ele almaktadır. Bilginin serüveni bir yönüyle uygarlığın serüvenidir. Kendimizi ve doğayı anlama arayışı bizi bilgiyle buluşturdu. Bilgi birikimimiz toplumsal ve iktisadi yapımızın temellerini oluşturdu. Kurumsallaşarak büyüdük ve teknolojiyle geliştik. Sınırları önceden tanımlanmış, doğru, güvenilir ve erişilebilir bilgi ilerleme için en temel besin kaynağımızdı. Bilgi ve belge yönetimi bir disiplin olarak bilginin hallerini inceleyerek doğru beslenmenin yollarını aramaya devam ediyor.

 
2. Hamur, karton, 230 pages, 2018
ISBN: 9786052137567