Erken Çocukluk Eğitimine Giriş - Işık Kitabevi
Logo
Genres » Akademik » Eğitim » Erken Çocukluk Eğitimine Giriş

Erken Çocukluk Eğitimine Giriş


 

465.00 TL


Stock Statement

Mevcut
In stock, usually ships in 3 days.


 
Hülya Gülay Ogelman / Eğiten Kitap
Genre: Eğitim

ÖN SÖZ

Erken Çocukluk Eğitimine Giriş isimli kitap, okul öncesi eğitimle ilgili temel konuları barındıran bir kaynak özelliği taşımaktadır. Müfredattaki "Erken Çocukluk Eğitimine Giriş" ismi dersten kaynaklı olarak, kitabın isminde de (uluslararası alanda 0-8 yaş grubunu temsil eden) "erken çocukluk" kavramı ele alınsa da içerik olarak (Türkiye'deki eğitim sistemi doğrultusunda)

0-6 yaş grubu çocuklarını kapsamaktadır. Türkiye'de Okul Öncesi Öğretmenliği Lisans Programı'nda 0-6 yaş arasını kapsayan bir dönem ele alınmaktadır.

Dolayısıyla kitabın isminde 0-8 yaş söz konusu olsa da içerik 0-6 yaşı esas almıştır. Erken Çocukluk Eğitimine Giriş dersi, lisans eğitimindeki ilk alan dersi olması nedeniyle öğrenciler ve akademisyenler için ayrı bir öneme sahiptir. Bu bağlamda, Erken Çocukluk Eğitimine Giriş kitabı, (müfredatı temel alsa da) geniş bir bakış açısı ile hazırlanmıştır. Şöyle ki, erken çocukluk eğitiminin tanımı, amaçları, yararları, okul öncesi eğitiminin temel ilkeleri, okul öncesi dönem çocuğunun gelişimsel özellikleri, yaşamın ilk yıllarındaki eğitime ilişkin görüşler, Türkiye'de ve Dünya'da okul öncesi eğitim, Türkiye'de okul öncesi eğitim kurumları ve ilgili kuruluşlar, okul öncesi eğitim kurumlarının iç mekân, sınıf ve dış mekân özellikleri ile okul

öncesi eğitim kurumlarındaki personel konularının yanı sıra okul öncesi eğitim programları ve güncel yaklaşımlar konuları ele alınmıştır. Ek olarak, okul öncesi dönemde aile, akranlar, aile-okul işbirliği, okul öncesi eğitimin sorunları, çocuk hakları ve eğitimi, okul öncesi eğitimde kalite, kaynaştırma başlıklarına da yer verilmiştir.

Bu kitap hazırlanırken lisans öğrenciliğimle ilgili anılarımı yoğun bir şekilde hatırlama şansına sahip oldum. O dönemki adıyla Okul Öncesi Eğitime Giriş dersi, lisans eğitimimde özel bir yere sahip olmuştur. Lisans 1. sınıftayken, okul öncesi eğitimle ilgili alan dersleri sayesinde idealist bir bakış açısı ve büyük bir hevesle başladığım bölümüme daha büyük bir sevgi besledim,

ilgim arttı. O hevesi ve heyecanı hala yaşıyorsam, bunda 1997-2001 yılları arasında Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Eğitimi ABD.'ndaki lisans eğitimim boyunca ders aldığım tüm hocalarımın önemli katkıları bulunmaktadır. Bu vesile ile lisans eğitimimdeki hocalarıma ayrı ayrı minnetimi ve teşekkürlerimi sunuyorum.

Erken Çocukluk Eğitimine Giriş kitabımızın, öğrenciler başta olmak üzere öğretmenlere, uzmanlara, araştırmacılara katkılar sunmasını, genç meslektaşlarımın alana yönelik ilgilerini, meraklarını ve sevgilerini arttırmasını diliyorum.

Kitapta emeği geçen tüm meslektaşlarımın emeğine, kalemine sağlık... İçlerindeki coşkuyu, öğrenme aşkını, alana duydukları ilgiyi ve sevgiyi kitabımıza çok samimi bir şekilde yansıttılar.

Katkılarından dolayı yazarlarımıza ve Eğiten Kitap'tan Özgür DOĞAN'a teşekkür ederim.

Temmuz 2021

Prof. Dr. Hülya GÜLAY OGELMAN

Sinop Üniversitesi

 
2. Hamur, karton, 587 pages, 2021
ISBN: 9786257348812