Büyümesiz Refah - Işık Kitabevi
Logo
Genres » Ekonomi » Büyümesiz Refah

Büyümesiz Refah


 

250.00 TL


Stock Statement

Mevcut
In stock, usually ships in 3 days.


 
Tim Jackson / Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları
Genre: Ekonomi

Geleneksel ekonominin büyümeye dair kalıplaşmış fikirlerine meydan okuyan bu eser, sürdürülebilirlik tartışmaları açısından çok önemli tezler içeriyor. Bilindik anlamda büyüme gerçekten refah için kaçınılmaz ve vazgeçilmez mi? Büyümenin sınırları nedir? Büyümenin ötesine geçip yeni bir refah tasarlamak mümkün mü? Büyümeden müreffeh olabilir miyiz? Büyümeyi nasıl ölçüyoruz? Tüketmeden büyümenin bir yolu var mı? Sınırları olan sonlu bir dünya için, üretim-tüketim döngüsüne sıkışmış insanlık için yeni bir ekonomi tasarlayabilir miyiz?


Tim Jackson'a göre, Büyümeyi sorgulamaktan başka çaremiz yok. Büyüme miti bizi yarı yolda bıraktı. Her gün bir fincan kahve fiyatının yarısıyla geçinmeye çalışan 1 milyar insanı da. Yaşamak için muhtaç olduğumuz hassas ekolojik sistemi de. Özellikle, kendi diliyle, ekonomik istikrarı ve insanlara geçimini sağlama iddiasını da.


Tim Jackson bize sonlu bir sistemin herhangi bir alt sisteminin sonsuz olamayacağı şeklindeki fizik kuralını isabetle hatırlatıyor. Verdiği yanıtlarsa iklim krizi, eşitsizlik krizi, aşırı tüketim, politik krizlerle boğuşan dünya için bir kurtuluş vaadi taşıyor.
  Büyüme odaklı iktisat kuramlarının niçin bir işe yaramadıklarını anlamak istiyorsanız bu kitabı okuyun. Düşük karbon salımı, sıfır yoksulluk ve hepimizin isteyip ihtiyaç duyduğu bir gezegen yaşamı için iktisat bilimi hakkında yeniden düşünmek zorunda olduğumuzu kanıtlayan, bugüne kadar yapılmış en berrak ve önemli katkı.

Alan Knight, Singleplanetliving'in kurucusu

 
2. Hamur, karton, 256 pages, 2021
ISBN: 9786254056529