Annem ve Hayatın Anlamı - Işık Kitabevi
Logo
Genres » İnsan ve Toplum » Psikiyatri-Psikanaliz » Annem ve Hayatın Anlamı

Annem ve Hayatın Anlamı


 

249.00 TL


Stock Statement

Mevcut
In stock, usually ships in 3 days.


 
Irvin D. Yalom / Pegasus Yayınları
Genre: Psikiyatri-Psikanaliz

Kendi klinik deneyimlerine dayanan öykülerde Irvin Yalom hastalarına ve kendisine dönüşüm yolunda rehberlik ederken bir kez daha insan zihnini anlamaya çalışan korkusuz bir kâşif olduğunu ispatlıyor. Bu yolculukta anlamlı detaylarla ve keskin gözlemlerle kâğıda aktarılmış, daima akılda kalacak karakterlerle tanışıyoruz: Yalom’un ölüm yoldaşı Paula, terapistinin gözlemlerine kulak misafiri olunca hasta gizliliği konusuna yeni bir boyut kazandıran Myrna; Yalom’un bir yandan kendi içindeki kederi dökmek, bir yandan da şifa vermek istediği Magnolia ve tabii Yalom’un, oğlunu sevgisiyle ve onaylamaz tavrıyla boğan huysuz, bunaltıcı annesi…

Her alandan okuyucular için eşsiz bir kaynak olan, terapistlerin kalbine ve zihnine belki de gayrimeşru bir kapı açan Annem ve Hayatın Anlamı insan ilişkilerinin dönüştürücü gücünü gözler önüne seriyor.

“Acıyı ve iyileşme sürecini konu eden bu büyüleyici öyküler bizi terapötik deneyimin özüne ulaştırıyor.”

-Maggie Scarf -

 

Her biri terapinin pasif bir çözümleme sürecinden ibaret olmadığını, hastanın ve doktorun birbirini karşılıklı olarak eğittiğini ortaya koyuyor. Kitap byunca, Yalom, kanser gibi 'ürkütücü' bir hastalığa sahip insanların kendi kendilerini iyileştirmeyi başarma güçlerinin yanısıra çağdaş tıbbın sınırlarını sergilemekten çekinmiyor. Anne ve Hayatın Anlamı, ölüm üzerine, insanın daha anlamlı yaşamak için verdiği kişisel mücadeleler üzerine derin gözlemler içeren bir kitap.

 
2. Hamur, karton, 319 pages, 2018
ISBN: 9786052994511