Hemşirelik Esasları Uygulama Rehberi - Işık Kitabevi
Logo
Genres » Akademik » Tıp Bilimleri » Hemşirelik Esasları Uygulama Rehberi

Hemşirelik Esasları Uygulama Rehberi


 

225.00 TL


Stock Statement

Mevcut
In stock, usually ships in 3 days.


 
Türkinaz Atabek Aştı / Akademi Basın ve Yayıncılık
Genre: Tıp Bilimleri

Hemşirelik Esasları dersinin amacı, hemşirelik ile ilgili temel kavram ve ilkeleri inceleyerek; öğrencinin, birey, aile ve toplumun sağlığının korunması ve geliştirilmesinde hemşirelik disiplininin önemini, rol ve işlevlerini, diğer sağlık disiplinleri arasındaki konumunu ve ilişkilerini kavramasını; hastalık veya sakatlık halinde, birey ve ailesine ilişkin sağlık sorunlarını belirleyip çözümleme ve bakım süreci uygulamasında doğru ve yerinde karar verme yeteneğini ve bu bilgiler doğrultusunda bakım vermek için bilişsel, duyuşsal becerilerle bütünleşen psikomotor becerilerini geliştirmeyi sağlamaktır.

Bu kitap, yukarıda belirtilen dersin amaçları ve esasları doğrultusunda öğrenci ve mezun hemşirelerin, içerikte yer alan konulara ilişkin bilişsel, duyuşsal ve psikomotor becerilerini; hemşirelik süreci doğrultusunda, kazanmasını ve geliştirmesini hedefleyen uygulamaya rehberlik edecek kontrol listelerini içermektedir. Ayrıca, öğrenci ve mezun hemşirelerin, kendilerini değerlendirip geliştirmesinde; Öte yandan Hemşirelik Esasları dersi öğretim elemanlarının öğrencilerin performansını ölçme, değerlendirme ve kayıt etmede, kontrol listelerinden yararlanmasi hedeflenmektedir.

Bu kontrol listeleri, Roper, Logan ve Tieney'in Hemşirelik Modeli ve hemşirelik süreci doğrultusunda; tanılama, sık görülen NANDA hemşirelik tanıları, planlama, uygulama, değerlendirme ve kayıt etme aşamaları ile düzenlenmiştir. Kontrol listelerinde yer alan her bir adım için;

• “M” (Mükemmel),

• "Y" (Yeterli),

• “G” (Geliştirilmeli) anlamına gelir.

Yorum bölümüne, bilgi ve becerinin geliştirilmesine yönelik öneriler yazılmakta, ayrıca her bir kontrol listesinde öğrencinin adı-soyadı, uygulama yeri, öğretim elemanının ismi, tarih ve genel değerlendirme yer almaktadır.

Standart olarak düşünülmemesi gereken her bir girişim / işlem, bireye özgü uyarlanabilecek en az sayıdaki önemli adımları içermektedir. Yaşam Aktiviteleri ile ilgili ayrıntılı bilgi edinilmek istendiğinde, kitabın sonunda yer alan "Kaynaklar" listesinden yararlanılması önerilmektedir.

Bu kitabın hemşirelik öğrencilerine ve meslektaşlarımıza yararlı olması, mesleğimize katkı sağlaması dileği ile saygılarımızı sunarız.

 
2. Hamur, karton, 340 pages, 2020
ISBN: 9786058210653