Kıbrıstaki Tarihi Eserler

Fiyatı: 120 TL

Yazar: Bener Hakkı Hakeri

Yayınevi: Kıbrıs Türk Eğitim Vakfı

Tür: Genel Konular / İnceleme-Araştırma

Sayfa sayısı: 271

Kapak türü: Karton

Kağıt türü: 1. Hamur

Dil: Türkçe

Baskı: 2008

Kıbrıs kitabı

Barkod: 9780542857092

Bener Hakkı Hakeri, 1983 yılında Kıbrıs’taki Tarihi Eserler adıyla bir kitap yayınlamıştı. 1992 yılında ise Kıbrıs Gazetesi tarafından okurlarına verilen 2 ciltlik Kıbrıs Türk Ansiklopedisi’ni de okurla buluşturmuştu. Kıbrıs’taki Tarihi Eserler kitabı, bu iki kitaptaki yazılar gözden geçirilerek, tekrar yazıldı. Böylece bu kaynak eser ortaya çıktı.

Kıbrıs’taki Tarihi Eserler, bir çok eser konusunda bilgi veren zengin bir kaynak. Kitapta yer yer görsel malzemeye de yer verildi.

Kitapta yer alan eserlerin alfabetik sıraya göre dizilmesi de okur için büyük kolaylık sağlıyor. Tarihi eserler ile ilgili hiç bir yerde bulunamayacak bilgiler okura sunuluyor.

Kitapta, festivaller, söylenceler ve tarihle ilgili bilgiler veriliyor...

Afendrika Kalesarayı, Afrodit Festivalleri, Akalar, Akkavuk Mescidi...

Bugünkü Tuzla yakınlarındaki Alaşya, Küçük Medrese Çeşmesi diye de anılan Ali Ruhi Çeşmesi, Fenike kolonisi olan Amathus, Larnaka ilçesindeki Angona Köyü, Arnavut Hamamı ve Aşk Pınarı hakkında bilgiler veriliyor, hikayeleri anlatılıyor...

Athena Tapınağı ve diğerleri, kiliselerin tarihleri ve barındırdığı öyküler...

Baf Kalesi, Balabayıs Manastırı, Batık Gemi Müzesi ve diğer müzeler hakkında bilgiler yer alıyor.

Bizanslılar, Cenevizliler, Çift Başlı Yılan Söylencesi, Delikli Taşlar, Gastria Kalesi, Hala Sultan, Hera’ya adanan tapınak, Hititler, Şövalyeler, Spyridon Manastırı kitapta bilgiler verilen konulardan...

Kaleburnu’ndaki kayamezarlar, karakız ile ilgili söylence, kemerli evlerin hikayesi, kuruluşu söylencelere dayanan Kikko manastırı, Konstantia ismi ve Lambusa krallığı hakkında bilgiler veriliyor.

Leymosun’un hikayesi, Lusignanlar, Mağusa’nın tarihi, Mazoto’daki Roma kasabası, Mısırlılar, Persler, Pigades Tapınağı, Salamis ve bir çok konuda bilgiler içeriyor.

Kitapta manastırlar, kiliseler, camiler anlatılıyor. Mezarlara, yatırlara yer veriliyor. Kıbrıs’ın her yerinde bulunan tapınaklar ele alınıyor. Şehitlikler, sokaklardaki heykeller, anıtlar anlatılıyor. Kıbrıs’ta kurulan kolonilerin, şehirlerin, tarihi kentlerin tarihçelerine yer veriliyor. Afrodit söylencesi, karakız söylencesi gibi önemli söylencelere, Afrodit festivalleri gibi festivallere yer veriliyor. İlkçağ yerleşmeleri, savunma amaçlı yapılan kaleler, evler, çeşmeler ve hamamlar kitapta yer alıyor. Türbeler, büstler, mağaralar, yerleşim yerleri ve Kıbrıs’a egemen olan uygarlıklar anlatılıyor.

Kıbrıs Tarihi meraklıları için değerli bir kaynak çalışma Öneriyorum...

-Yurdagül Akcansoy

Genel Konular / İnceleme-Araştırma

İletişim

Polis Sokak No: 16 Lefkoşa - Kıbrıs

Telefonlar: 0392 2287595 - 0392 2277443 - 0548 868 4745 (whatsapp)

e-mail: isikkitabevi@gmail.com

Çalışma Saatleri: Hafta içi 08.00 - 18.00 Ctesi: 08.00 - 16.00

İş bankası Hesap No: 

Işık Kitabevi Şti Ltd.

TR88 0006 4000 0016 8130 0644 32

Facebook sayfamız

instagram

Telif hakları saklıdır, © 2023, Işık Kitabevi

Tasarım ve programlama TechnoLink Software